SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÅRSTA HANDBOLL

Stans bästa julmarknad, och ALLA kan stötta Årsta...
2023-12-06 18:17
Årsta finns på Sjöstadens julmarknad 9-10 december!

I helgen går Sjöstadens julmarknad av stapeln och Årsta finns representerade genom våra fina ungdomslag! Kom och ta en glögg, upplev julstämningen, och köp de bästa julklapparna från Årsta! 

 

Köp även julgran genom Årsta! Du stöttar Årsta och får granen smidigt och miljövänligt levererad hem till din dörr! ALLA kan nu också stötta Årsta genom att sprida länken nedan för en stressfri och bekymmersfri jul!

 

Sprid exempelvis nedan via mail eller sociala medier;

 

Köp din julgran genom Årsta Handboll!

 

Köp din julgran genom Årsta Handboll i år! Du stöttar Årsta Handboll och samtidigt bidrar du till en grönare planet då leverantören GranExpressen planerar två nya träd för varje såld gran via organisationen Plant For The Planet. Granen levereras hem till din dörr! Köp din gran här!

 

Sprid till så många du kan!!

 

Vill ditt lag sälja Bingolotter och vara representerade på marknaden så finns ett pass ledigt på söndag. Hör av dig till styrelsen@arstahandboll.se för att boka in ditt lag. Det är en möjlighet att tjäna en bra slant till lagkassan!

VM och Årsta-matcher
2023-12-01 16:33
Idag den 1 december kl. 20:30 spelar Sverige sin första match i VM mot Kina

Handbolls-VM har dragit igång och Sverige spelar sin första match ikväll. Även Kroatien och Senegal kommer Sverige att möta i gruppspelet. Heja Sverige! 

 

Även Årsta har matcher, ex. spelar damerna hemma på söndag, och lördag-söndag spelar F14 USM steg 2 här i Stockholm i Kämpetorpshallen (Älvsjö). Den första matchen mot Strands IF startar kl. 12:15 på lördag. Ta gärna plats på läktaren för att stötta tjejerna! Heja Årsta!

 

Pop up-butiken och caféet har öppet - med nytt provsortiment för den hungrige!
2023-11-27 16:44
Måndag, tisdag och torsdag denna vecka har klädbutiken och caféet öppet!

Kom och köp en mössa, t-shirt eller hoodie till dig själv - eller ge bort som julklapp!

 

Vi har öppet i Sjöstadshallen fram till kl. 20:00 och det går också att köpa mellis i form av smoothie, yoghurt, wrap och annat. Detta sortiment testar vi denna vecka.

 

Vi bjuder på pepparkakor! Obs! Det är måndag, tisdag och torsdag som gäller!

 

Vi ses!

Det går bra för våra ungdomar nu - Edith och Vera uttagna till träningsdag med DU17
2023-11-24 19:58
Edith Leandersson och Vera Lindström. Foto: Handboll i Fokus

Ytterligare Årstaspelare har kallats till träning med DU17-landslaget; Edith Leandersson och Vera Lindström! Grattis tjejer, ni är grymma!

 

Sedan fick jag en hälsning från Fanny Koskinen och Clara Ahrling som nu är nere i Spanien och spelar Scandiberico Tournament i blå-gula tröjor. Såhär sa de förberedelserna igår:

 

"Vi har precis kommit tillbaka till hotellet efter sista träningen innan matchen mot Spanien ikväll. Vi har haft både träningar och teoripass sen i måndags då vi samlades i Malmö. Vi har ett jättebra gäng med spelare och ledare här som är sjukt taggade på matcherna. Spanien kommer vara ett riktigt tufft motstånd men det har känts väldigt bra på träningarna också, vi hittar varandra bra i spelet men framförallt så har vi en fantastisk lagkänsla.

Vi har det hur bra som helst här, havsutsikt från rummet och skön värme som inte finns hemma i Stockholm.

Det är såklart lite nervöst att debutera i blågult men det ska framförallt bli jäkligt roligt att få representera Sverige."

 

Turneringen kan följas på Handboll Play.

 

Heja Sverige! Forza Årsta!

 

/Karin Rydqvist

Jullovshandboll - anmälan är öppen!
2023-11-23 11:59

Alla barn, även från andra föreningar, är varmt välkomna! Anmälan görs här.

KOM OCH FYNDA BÄSTA JULKLAPPARNA!
2023-11-22 19:32
Amanda Broberg Rydqvist i F16 Gul i snygg mössa och cool hoodie

Nu kör vi outlet med massor av fint supportermaterial; t-shirts, hoodies, vattenflaskor och vinterns bästa och varmaste mössor!

 

Pop up-shopen i Sjöstadshallen är öppen kl. 16.00-20.00 följande dagar v. 48:

 

Måndag 27/11

Tisdag 28/11

Torsdag 30/11

 

Caféet har också öppet så kom och ta en fika, kolla pågående träningar, plugga eller bara häng med lagkompisar och träffa representanter från vår styrelse.

 

Varmt välkomna!

Rapport från Sverigecupen
2023-11-22 11:01
Fotocred: Handboll i fokus

Jag fick en pratstund med Eira Unsgaard i F16 Blå efter Sverigecupen. Här kan ni läsa mina frågor och Eiras svar:-)

 

HUR KÄNNS DET att ha spelat Sverigecupen?

Det känns otroligt bra. Det var en jätterolig upplevelse med mycket handboll och gemenskap. Och jag är stolt över att ha representerat Öst!

 

Hur gick uttagningen till?

Först börjar det med 4 SUL-omgångar (handbollsutbildningar för 15-åringar) och de sista två är med de tränare som vi sedan skulle ha under cupen. Sedan i september blev man kallad till ett flertal distriktsträningar och möten för att förberedas inför cuppen. På träningarna gick vi igenom rörelser och fick lära känna varandras spel, medan mötena handlade om värdegrunder, information och teamkänsla.

 

Vad hade du för förväntningar innan cupen?

Jag tror att alla var väldigt spända inför cupen. Det var viktigt för alla och det var en chans att visa upp sig. Jag förväntade mig tuffa matcher, personlig utveckling och mycket skoj med nya spelare. 

 

Var det som du trodde att det skulle vara?

Ja, det var hög nivå på handbollen, som jag gillar. Jag hade riktigt kul! Jag fick personlig feedback, jag fick lära mig spela med nya spelare, samtidigt som jag fick vara i en miljö som gjorde det möjligt för mig att utvecklas. Och självklart är jag otroligt tacksam för upplevelsen, det sköna laget med nya vänner och våra tränare.

 

Hur gick det till rent praktiskt (resan dit, uppdelning i lag, coachning, antal matcher, slutspel etc.)?

Resan dit (till Nyköping) och hem gjorde vi med en dubbeldeckad buss tillsammans med killarna i Öst och ledarna. Vi bodde i lokalerna som fanns i arenan och sov på luftmadrasser. Alla måltider förutom lunchen på fredagen vid ankomsten åt vi på en skola, endast 5 min promenad från arean. Maten var bra och det gick att köpa extra mellanmål utöver frukten vi fick. Jag vet inte hur lagen blev uppdelade i Öst 1 och 2, men båda lagen hade alla 4 tränare på bänken förutom de matcher som krockade. Alla skulle få lika mycket speltid så vi toppade aldrig lagen, samma sak med startuppställningen och spelaruppsättningar. Alla skulle få börja och spela med olika personer. Öst 1 som jag tillhörde hade 5 lag i vår grupp och Öst 2 hade bara 4, så mitt lag spelade en extra match på lördagen. Båda lagen hade två matcher på fredagen sedan hade vi tre på både lördag och söndag. Båda våra lag vann våra grupper, så vi möttes i semifinal. Mitt lag Öst 1 vann efter en jättespännande shootout, som jag fick förtroendet att lägga och jag satte den så vi vann! Mitt lag Öst 1 gick då vidare till finalmatchen mot Syd. Mitt lag Öst 1 kom på andra plats och Öst 2 kom på fjärde plats. Efter alla matcher var klara var det prisutdelning och sedan resa hem igen med bussen.

 

Vad tar du med dig från upplevelsen?

Jag tar med mig all värdefull feedback som jag fått och alla roliga minnen med laget, men också den kämpaglöd och lagkänsla vi hade. 

 

Rekommenderar du andra att delta om de får chansen?

Självklart! Att delta i Sverigecupen är en ära och otroligt lärorikt. Men det är också väldigt roligt och du får många nya vänner. Jag rekommenderar starkt att delta om man får chansen.

 

Vad var det bästa med hela resan?

Det bästa med resan måste ändå ha varit handbollen. Det spelades så rolig handboll och det kändes skönt att sätta shootouten så vi vann och gick till final, och självklart ville jag vinna guld men det kändes även skönt att komma tvåa.

 

Tack för att jag fick intervjua dig Eira och grymt jobbat! Deltog i Sverigecupen gjorde också Tilde Lundmark och Alva Ahlgren, samt Hampus Frimodig, Emrik Bylander och Elias Borg. Vilka spelare vi har i Årsta! Återigen tack till Handboll i fokus för de fina bilderna, och många fler finns det på sociala medier (Insta och Facebook). Gå in och kolla!

 

/Karin Rydqvist

Styrelsen har fastställt Vision, Verksamhetsidé och Värdegrund för Årsta
2023-11-15 12:15
Styrelsen från vänster; Hanna Seth-Sandén, Cecilia Lundmark, Karin Rydqvist, Georgios Tsilingaridis, Helena Andersson, Susanna Tingström och Åsa Edgren

Det har varit en intensiv tid för oss i nya styrelsen då vi sett över en mängd frågor i föreningen. Vi har bland annat prioriterat en djupgående analys av ekonomin och vidtagit en rad åtgärder för att förbättra den. En ny vision, verksamhetsidé och värdegrund har också tagits fram inklusive övergripande mål. Vi vill att alla läser igenom dokumentet som ni finner här på hemsidan och vi ser fram mot vårt fortsatta arbete tillsammans!

Utöver detta arbetar vi bland annat med en utbildningsplan just nu, diverse frågor kring caféet, deltagande på julmarknaden i Hammarby Sjöstad och en kommunikationsplan för att förbättra kommunikationen både internt och externt. Mer information om dessa och andra frågor kommer.

När det gäller nyhetsflödet på hemsidan så är det jag, Karin Rydqvist, som håller i det. Min ambition är att hålla det aktuellt och nära den sportsliga verksamheten. Tillsammans måste dock alla lag hjälpa till att fylla på med innehåll under respektive lag så att vi kan hålla varandra uppdaterade inom föreningen och också sprida information om allt vi gör utanför föreningen.

Har ni tips på saker som skulle passa i nyhetsflödet, eller önskemål om nyheter, så tveka inte att kontakta mig! Mina kontaktuppgifter finner ni här.

Årsta handboll söker tränare till barn- och ungdomsverksamheten!
2023-11-14 21:32

Brinner du för handboll? Vill du vara med och hjälpa unga handbollsspelare att utvecklas och nå sina mål inom handboll? Har du också hög ambition att utvecklas som ledare och tränare i en förening som vill framåt? Då kan du vara den vi söker!

 

Årsta handboll är Stockholms största handbollsförening med aktiva spelare från bollskolan upp till senior nivå. Föreningen har just nu stark framdrift i barn- och ungdomsverksamheten och vi söker därför fler tränare som vill vara med på resan!

 

Hos oss får du som tränare kontinuerlig utbildning och utveckling. Vi har mentorskap för tränare, specifik tränarutveckling som bygger på Årstas ”Playbook”, tränarträffar där vi samtalar om kultur, struktur, pedagogik, metodik och spelkoncept, samt utbyten i tränarkåren för att du ska kunna växa som tränare både kompetensmässigt och erfarenhetsmässigt. Vi satsar på samverkan tvärs grupper för att hitta rätt samarbeten, och för att optimera utvecklingen hos såväl spelare som tränare, samt för att ha roligt tillsammans på vägen!

 

Tycker du att detta låter intressant? Välkommen med din ansökan till kansli@arstahandboll.se. Vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt, men senast den 5 december.

 

Har du frågor är du välkommen att kontakta Tomas Ryde på telefon 073-518 50 21. Tomas Ryde är vår Sportchef Ungdom och han har lång och gedigen tränarbakgrund. Tomas har tränat topplag både i Sverige och utomlands, ex. Viborg HK, vilka han ledde till en Champions Leage-titel, Sveriges damlandslag och Rumäniens damlandslag.

 

Välkommen med din ansökan!

Det är helg - och massor av matcher!
2023-11-11 09:01
En bild från USM steg 1 för F14

I helgen spelas det massor av matcher och du hittar alla här på hemsidan! Vill du ta med en trumma eller en snygg flagga när du hejar - så finns det att låna i Sjöstadshallen. Vi önskar alla spelare i Årstatröjor lycka till i helgen och att ni har roligt på plan!

 

Vi önskar även Årstaungdomarna som i helgen spelar Sverigecupen i Nyköping lycka till! Ett reportage om den resan kommer inom kort. Om Sverigecupen kan ni läsa här.

Sändningar på HandbollPlay
Nyheter från våra lag
 
FÖLJ OSS
SPONSORER
Bingo Stockholm - Alla hallar
STÖD ÅRSTA