SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÅRSTA HANDBOLL

Folkhälsomyndighetens allmänna råd

Personligt ansvar
Du är skyldig att vidta försiktighetsåtgärder för att skydda dig själv och andra mot spridning av covid-19. Du ska själv tänka igenom hur du kan undvika att bli smittad och hur du kan undvika att smitta andra. Du ska visa hänsyn till dina medmänniskor, vilket är särskilt viktigt i förhållande till personer i riskgrupper.

Grundläggande försiktighetsåtgärder
För att undvika spridning av covid-19 bör du:

 • stanna hemma vid symtom på covid-19,
 • tvätta händerna ofta och noggrant eller använda handdesinfektion, och
 • hålla dig informerad om särskilda rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och den regionala smittskyddsläkaren.

Smittskyddsåtgärder vid nya kontakter
Det är viktigt att vidta smittskyddsåtgärder när du umgås med andra personer än de som du normalt träffar. Du bör därför undvika att vara nära andra, framförallt i mindre utrymmen under en längre tid, och umgås utomhus och i mindre grupper
Hålla avstånd till andra och undvika miljöer med trängsel
Du bör hålla avstånd till andra människor. Det är särskilt viktigt vid längre kontakter och när du är inomhus. Du bör undvika platser som exempelvis butiker, köpcentrum och kollektivtrafik, om det är trängsel där.

Arbeta hemifrån så ofta det är möjligt
När det är möjligt bör du komma överens med din arbetsgivare om att arbeta hemifrån. Du bör också om möjligt anpassa dina arbetstider så att du kan undvika trängsel i kollektivtrafiken och på arbetsplatsen. När du är på arbetsplatsen bör du hålla avstånd till andra vid exempelvis möten, i fikarum och omklädningsrum.

Resa på ett sätt som minimerar risken för smitta
Du bör resa på ett sätt som minimerar risken för smitta. Det kan innebära att du i första hand använder andra färdsätt än kollektivtrafik och andra allmänna färdmedel där platsbiljett inte erbjuds, som till exempel att gå, att cykla eller åka bil.

Vid längre resor kan det innebära att du vidtar smittskyddsåtgärder vid nya kontakter under resan och på resmålet kan säkerställa att du kan isolera dig på ditt resmål eller ta dig hem på ett ur smittskyddssynpunkt säkert sätt om du utvecklar symtom på covid-19.
Vid resor till andra länder bör du iaktta särskild försiktighet samt hålla dig informerad om vilka regler och rekommendationer som gäller vid inresa i Sverige.

 

Alla verksamheters ansvar
Alla verksamheter i Sverige ska säkerställa att de vidtar lämpliga åtgärder för att undvika smittspridning av covid-19. Det är särskilt viktigt att ta hänsyn till personer i riskgrupper. Åtgärder för att undvika smittspridning av covid-19 kan till exempel vara att verksamheten:

 • sätter upp information till medlemmar, personal, kunder med mera
 • markerar avstånd på golvet
 • möblerar om eller på annat sätt skapar utrymme för att undvika trängsel
 • erbjuder digitala alternativ
 • erbjuder möjlighet att tvätta händerna med tvål och vatten eller erbjuder handdesinfektion
 • bestämmer ett maximalt antal personer som får vistas samtidigt i lokalen
 • anpassar öppettiderna
Nationella rekommendationer och bestämmelser för match, tävling och turnering

Från Svenska Handbollförbundet. Senast uppdaterad 2021-08-23.

Materialet ger föreningar vägledning kring hur matcher ska hanteras så att riskerna för spridning av coronaviruset minimeras. Bestämmelserna informerar även om vad som gäller avseende publik. Vi fortsätter att bevaka utvecklingen och kommer med nya rekommendationer och bestämmelser när myndigheter och regeringen tar fram nya eller uppdaterar sina. 

 
Att fortsätta att undvika trängsel och att följa de allmänna råden är fortsatt mycket viktigt. Verksamheter har fortsatt ett stort ansvar för att motverka smittspridning. 

 

 

Svenskhandboll.se -MED ANLEDNING AV CORONAVIRUSET

 

RF.se - Coronaviruset och idrottsrörelsen

Information med anledning av Covid-19

Senast uppdaterad 2021-04-08

 

För löpande Corona-info:

 

2021-05-19: Lättade restriktioner
Från och med måndag 17 maj 2021 har Stockholm stad öppnat upp samtliga idrottsanläggningar - inomhus och utomhus - för all organiserad idrottsverksamhet. Det betyder att även de födda 2001 och tidigare ges möjlighet att i börja träna i organiserad verksamhet.

 

Stockholm stad har förlängt sina regler vad gäller stadens idrottsanläggningar att gälla under perioden 13 - 18 april (vecka 15). Besked om vad som gäller efter den 18 april kommer i slutet av vecka 15. Reglerna kan ändras med kort varsel.

 

Mot bakgrund av gårdagens besked från Regeringen och Folkhälsomyndigheten har Stockholms Handbollsförbund beslutat att ställa in allt matchspel från och med den 25 februari. Det gäller de enstaka matcher som var planerade att spelas i den s.k. Plan C, för U10-U15 såväl som junior- och seniormatcher (med undantag för elitverksamheten), Handbollsfestival och Regionstolvan.
 
Regeringen meddelade idag att verksamhet inomhus även för unga födda 2002 och senare ska kunna starta från och med den 6 februari. Seriespel för de yngre spelarna (U10-U14) planeras dra igång helgen 20-21 februari.

 

2021-01-23: De yngsta kan börja träna inomhus igen

Regeringen tillsammans med Folkhälsomyndigheten meddelade i veckan att tidigare införda skärpta restriktioner förlängs och gäller till och med den 7 februari, men att man gör ett undantag för barn- och unga födda 2005 och senare.

För handbollens del innebär det att från och med den 25 januari kan barn och unga födda 2005 och senare, börja träna inomhus igen förutsatt att man följer Folkhälsomyndighetens övriga rekommendationer.

 

Smittskyddsläkaren i Stockholm har släppt på de lokala restriktionerna gällande organiserad utomhusträning. Det innebär att det är fritt fram för lagen att träna tillsammans utomhus. Fortfarande gäller att eventuella träningar genomförs enligt myndigheternas råd och rekommendationer. 
 
Strax innan jul 2020 beslutade Stockholm Stad att stänga sina idrottsanläggningar för att minska smittspridningen. Detta beslut gäller till den 24 januari.
Det innebär bland annat att vårterminen för våra handbollskolor skjuts på framtiden och börjar tidigast vecka 4, 30-31 januari.

 

2020-12-19: Staden stänger alla idrottsanläggningar

Stockholms stad har beslutat att från och med söndag 20 december 2020 och fram till i första hand 24 januari 2021 stänga stadens samtliga anläggningar för all organiserad verksamhet.
Detta gäller all verksamhet såväl inom- och utomhus, samt för alla åldrar.


 • Från och med den 19 december 2020 - påbörjas avbokning av all verksamhet i samtliga idrottsanläggningar.
 • Staden kommer att, av bland annat trygghetsskäl, fortsatt ha flera utomhusanläggningar belysta kvällstid, men avråder från all spontan gruppverksamhet.

Stockholms stad uppdaterar information på aktuella webbsidor successivt under de två närmaste dagarna.
 

2020-12-15: Nya rekommendationer gällande från och med 14 december

Mot bakgrund av Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd, rekommendationerna från Svenska handbollsförbundet och Stockholms handbollsförbund samt beslut av Stockholms Stad så beslutar styrelsen i Årsta Handboll att träningsuppehållet för de födda 2004 och tidigare behålls över jul- och nyårshelgerna. Mot bakgrund av skolornas distansundervisning i högstadiet så rekommenderar vi även de födda 2007, 2006 och 2005 att ha träningsuppehåll under denna period.

Målsättningen är att efter jul- och nyårsuppehållet ha samtliga träningsgrupper igång med träning igen och att starta seriespelet för barn och ungdomar. T.o.m. den 17 januari är dock seriespelet inställt. För att seniorträningar ska komma igång krävs dessutom att Stockholms idrottsförvaltning tillåter seniorverksamhet i sina hallar.

 
Stockholms Handbollförbund, StHF, får en del frågor/tankar kring spelare födda 2004 och äldre och för en regelbunden dialog med SHF och RF-SISU Stockholm kring träningsfrågan.
I rådande läge med Covid-19 så rekommenderar StHF alla att fortsatt följa de riktlinjer och råd som ligger för att stoppa smittspridningen.
 
Alla matcher ställs in under november och december, träningspaus för de födda 2004 och tidigare
Efter beslut av Svenska handbollsförbundet och Stockholms handbollsförbund stoppas nu allt ordinarie seriespel, med undantag för de två högsta seniorserierna fram till 30 december. För pojkar och flickor 16 år och yngre ställs matcherna in helt och hållet, för juniorer (U19), Para Gående och seniorer kommer matcherna att flyttas fram och förhoppningsvis kunna spelas under våren.
 
SPONSORER
Bingo Stockholm - Alla hallar
STÖD ÅRSTA