Anmäl dig till ÅRSTAS SOMMARLÄGER 2021 genom att klicka här
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÅRSTA HANDBOLL

Allmänna råd
  • Antalet nya nära kontakter ska begränsas, umgås därför endast med de personer som du normalt träffar. Den ordinarie träningsgruppen räknas som personer man normalt träffar, men träningsgrupper bör inte blandas.
  • Stanna hemma från träning vid minsta symtom, såsom hosta, snuva, feber. Provta dig om du har symtom längre tid än 24 timmar. Stanna hemma från träning om någon i ditt hushåll får symtom som kan stämma med covid-19. Stanna hemma i en vecka om någon i hushållet har bekräftad covid19.
  • Stanna hemma från träning efter utlandsresa i 7 dagar och provta dig på ankomstdagen och på dag 5.
  • Minimera antalet personer som närvarar samtidigt på träningar (dvs begränsa antalet medföljande föräldrar, ledare och andra) och undvik trängsel. Hallarna har begränsningar för antalet personer som får vistas i dem samtidigt.
  • Arrangera inte läger, träningsmatcher mot andra lag eller andra inomhusaktiviteter som samlar andra än träningsgruppen.
  • Transportera er till och från aktiviteter på ett smittsäkert sätt. Byt om hemma, före och efter aktiviteter.
  • Dela inte vattenflaskor och annat som kan överföra saliv. Tvätta händerna före och efter aktivitet med tvål eller handsprit.
  • Håll er uppdaterade på de rekommendationer och råd som gäller. De kan ändras med kort varsel.
Information med anledning av Covid-19

Senast uppdaterad 2021-04-08

 

För löpande Corona-info:

 

Stockholm stad har förlängt sina regler vad gäller stadens idrottsanläggningar att gälla under perioden 13 - 18 april (vecka 15). Besked om vad som gäller efter den 18 april kommer i slutet av vecka 15. Reglerna kan ändras med kort varsel.

 

Mot bakgrund av gårdagens besked från Regeringen och Folkhälsomyndigheten har Stockholms Handbollsförbund beslutat att ställa in allt matchspel från och med den 25 februari. Det gäller de enstaka matcher som var planerade att spelas i den s.k. Plan C, för U10-U15 såväl som junior- och seniormatcher (med undantag för elitverksamheten), Handbollsfestival och Regionstolvan.
 
Regeringen meddelade idag att verksamhet inomhus även för unga födda 2002 och senare ska kunna starta från och med den 6 februari. Seriespel för de yngre spelarna (U10-U14) planeras dra igång helgen 20-21 februari.

 

2021-01-23: De yngsta kan börja träna inomhus igen

Regeringen tillsammans med Folkhälsomyndigheten meddelade i veckan att tidigare införda skärpta restriktioner förlängs och gäller till och med den 7 februari, men att man gör ett undantag för barn- och unga födda 2005 och senare.

För handbollens del innebär det att från och med den 25 januari kan barn och unga födda 2005 och senare, börja träna inomhus igen förutsatt att man följer Folkhälsomyndighetens övriga rekommendationer.

 

Smittskyddsläkaren i Stockholm har släppt på de lokala restriktionerna gällande organiserad utomhusträning. Det innebär att det är fritt fram för lagen att träna tillsammans utomhus. Fortfarande gäller att eventuella träningar genomförs enligt myndigheternas råd och rekommendationer. 
 
Strax innan jul 2020 beslutade Stockholm Stad att stänga sina idrottsanläggningar för att minska smittspridningen. Detta beslut gäller till den 24 januari.
Det innebär bland annat att vårterminen för våra handbollskolor skjuts på framtiden och börjar tidigast vecka 4, 30-31 januari.

 

2020-12-19: Staden stänger alla idrottsanläggningar

Stockholms stad har beslutat att från och med söndag 20 december 2020 och fram till i första hand 24 januari 2021 stänga stadens samtliga anläggningar för all organiserad verksamhet.
Detta gäller all verksamhet såväl inom- och utomhus, samt för alla åldrar.


  • Från och med den 19 december 2020 - påbörjas avbokning av all verksamhet i samtliga idrottsanläggningar.
  • Staden kommer att, av bland annat trygghetsskäl, fortsatt ha flera utomhusanläggningar belysta kvällstid, men avråder från all spontan gruppverksamhet.

Stockholms stad uppdaterar information på aktuella webbsidor successivt under de två närmaste dagarna.
 

2020-12-15: Nya rekommendationer gällande från och med 14 december

Mot bakgrund av Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd, rekommendationerna från Svenska handbollsförbundet och Stockholms handbollsförbund samt beslut av Stockholms Stad så beslutar styrelsen i Årsta Handboll att träningsuppehållet för de födda 2004 och tidigare behålls över jul- och nyårshelgerna. Mot bakgrund av skolornas distansundervisning i högstadiet så rekommenderar vi även de födda 2007, 2006 och 2005 att ha träningsuppehåll under denna period.

Målsättningen är att efter jul- och nyårsuppehållet ha samtliga träningsgrupper igång med träning igen och att starta seriespelet för barn och ungdomar. T.o.m. den 17 januari är dock seriespelet inställt. För att seniorträningar ska komma igång krävs dessutom att Stockholms idrottsförvaltning tillåter seniorverksamhet i sina hallar.

 
Stockholms Handbollförbund, StHF, får en del frågor/tankar kring spelare födda 2004 och äldre och för en regelbunden dialog med SHF och RF-SISU Stockholm kring träningsfrågan.
I rådande läge med Covid-19 så rekommenderar StHF alla att fortsatt följa de riktlinjer och råd som ligger för att stoppa smittspridningen.
 
Alla matcher ställs in under november och december, träningspaus för de födda 2004 och tidigare
Efter beslut av Svenska handbollsförbundet och Stockholms handbollsförbund stoppas nu allt ordinarie seriespel, med undantag för de två högsta seniorserierna fram till 30 december. För pojkar och flickor 16 år och yngre ställs matcherna in helt och hållet, för juniorer (U19), Para Gående och seniorer kommer matcherna att flyttas fram och förhoppningsvis kunna spelas under våren.
 
SPONSORER
STÖD ÅRSTA
Bingo Stockholm - Alla hallar