Anmäl dig till ÅRSTAS SOMMARLÄGER 2021 genom att klicka här
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÅRSTA HANDBOLL
DAM A

ÅRSTA AIK HF DAM A
foto: Matthew Tipple
Välkommen till Årsta AIK HFs damlag!
Säsongen 2021/2020 spelar vi i division 1 norra!

Träningstider 2020/2021
  • Tisdagar kl 19:45-21:15 - Sjöstadshallen
    samling kl 19:30
  • Torsdagar kl 19:30-21:00 - Skarpnäckshallen
    samling kl 19:15


Kontakt
Klubbteamet Cup 2020
2020-09-01 14:59
Under helgen 29-30/8 åkte stora delar av division 1 laget till Örebro för att medverka i Klubbteamet Cup, tidigare kallat Augusticupen. Förväntningarna var att samtliga spelare skulle få speltid samt att testa nya konsultationer på plan och med den nytillsatte tränaren inför säsongen 2020/2021, Rickard Åkerhagen.

Tidigt på lördagsmorgon gav vi oss av i våra bilar med Örebro i sikte. Samling 07.45 i Örebro Idrotthus.

 

Första matchen startade redan vid 9-tiden och motståndet stod Västerås/Irsta HF för. Efter en sömnig och seg första halvlek tog Årsta kommandot i andra halvlek och Västerås hade aldrig en chans att komma ikapp. Vinst med 19-14.

 

Vi lunchtid var det dags att möta IF Hellton A, ett lag som inför säsongen flyttades ner ifrån Allsvenskan och är precis som oss nykomlingar in i division 1. En mycket tuff och rolig match där de flesta av Årstas spelare fick ta mycket stryk, men vi visade verkligen prov på hur duktiga och bollskickliga spelare vi har i laget. Även här blev det vinst.

 

Sista matchen på lördagen var det NKIK som stod för motståndet. Det märktes att vi alla var trötta, men tjejerna gjorde vad de skulle och levererade ännu en seger.

 

Söndagens matcher gick ut på att 1:orna i respektive grupp skulle göra upp om vem som blev segrare i turnering. Först var det IFK Örebro Handboll som stod för motståndet och i andra matchen Kungsängens SK. Två lag som vi har i vår serie så det skulle verkligen vara ett kvitto på hur vi ligger till som nykomlingar i div-1.

 

Båda matcherna var väldigt jämna – Örebro och Kungsängen har högt tempo i kroppen och spelar hårt. Vi var nära i båda matcherna, men förlorade mot Örebro med 2 mål och Kungsängen med 1 mål. Men det bör tilläggas att vi gav aldrig upp och bjöd på hårt motståndet i båda matcherna.

 

Om vi blickar tillbaka på helgen så kan vi inte vara mer än supernöjda. Det ser bra ut inför kommande säsong i div-1 och vi ser fram emot seriepremiären mot Tumba.

  

//Rickard, Lasse, Anna & Catrin  Vill du se matcherna i efterhand - klicka här för att se på SolidSport


Skribent: Catrin Jonsson

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
SPONSORER
STÖD ÅRSTA
Bingo Stockholm - Alla hallar