Det våras för Årsta Handboll och nu har du möjligheten att engagera dig. Vill du lära dig mer om ledarskap och organisation? Vill du hjälpa föreningen utvecklas?
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÅRSTA HANDBOLL
HERR A

Serieseger AFTER SEASON
2023-05-24 12:08
Segerdans efter serieseger
Seriesegrare i After Season

Herrarna har sedan det ordinarie seriespelet gick i mål deltagit i Handboll Östs miniserie After Season, med blandat motstånd hämtat från divisionerna 2, 3 och 4. Inte bara det – man står nu efter fem vinster och en oavgjord som obesegrade seriesegrare! Laget visar upp en oerhört stark moral, på planen och på bänken, vid hemmamatch och vid bortamatch, på träning, i omklädningsrummet, på uppvärmning. Även på lagfest och under efter-vinst-bärsen. Årsta Handboll Herr mår för närvarande mycket bra!

Matchreferat av varierande längd:

HK Cliff Blå, hemma. Säsongens fjärde möte med div3-rivalerna Cliff blir en jämn tillställning. Trupp luftas, försvarsspel testas, match vinns med 24-23. Räcker så. MVP: Ivar Eriksson.

Haninge HK, borta. Med ungt lag beger vi oss ut till Torvalla en torsdag med sent avkast 20:45 för att ta oss an Haninge från div4. Vi för matchen i stora delar men är sällan överens med domarteamet, och med en blandning av gubbrutin, en vass ung H9 och högt försvarsspel lyckas Haninge kvittera till 23-23 i slutsekunderna. MVP: Simon Granqvist.

Westermalms HK, hemma. Tillbaka för torsdagsmatch i Telefonplanshallen och för motståndet står vår gamla div4-nemesis W-malm. Efter bra försvarsspel men en del slarv ligger vi under med en boll i paus, men det skulle sannerligen ta sig. Inbytte Kristofer Karlsson spikar igen totalt i kassen (endast 6 insläppta i andra!) och levererar sanslösa kontringsmackor till vindsnabba William Åkerström och Ben Dubaric på varsin kant. Defilering till 29-19. MVP: Kristofer Karlsson.

Sollentuna HK, borta. Den på pappret tuffare halvan av serien inleds med att vi åker norrut för att ställas mot div2-huserande Sollentuna. Med decimerad trupp och målvaktsryggskott på uppvärmningen kanske motståndarna väntade sig en promenadseger, men vi ville annat. Lika i paus efter mycket disciplinerat försvarsspel utvecklas till klar Årstaseger i andra, trots en del kramp och flåsande i slutet som tillåter ett då man-man-spelande Sollentuna att minska avståndet något till 19-24. Många finns att berömma för denna fina laginsats men en flög något högre än övriga såväl framåt som bakåt. MVP: Daniel Stene Svensson.

Vassunda IF, hemma. Nästa lag på menyn då, denna gång på besök från Knivsta geografiskt och div2 seriemässigt. Vassunda kommer med ett skickligt ungt lag och formerar ett tämligen utgrupperat försvar i en oventilerad Telefonplanshall som snabbt börjar koka. Efter en tuff första halvlek underläge med två i halvtid. Men, då var det dags igen: firma Karlsson-Åkerström räddar och kontrar, försvarsmuren Kapten Borup, Stene och Casper Siltala käkar upp skyttarna och lagmaskinen bara maler på. Slutresultatet skrivs till 29-26. MVP: William Åkerström.

Sorunda IF, borta. Med vind i seglen reser vi ut på den Nynäshamnska vischan för att bärga seriesegern vid vinst, mot välbekanta Sorunda från vår egen division 3. Sena återbud lämnar oss enbart med två avbytare och på läktaren är våra tappra medresta supportrar utnumrerade 5 mot 50. Men. Som. Det. Krigas. Försvaret sitter, Karlsson spikar igen buren från start, niometerslinan Siltala-Grönroos-Mårtensson hittar igenom framåt, hittar ut till Åkerström, Nordqvist och Andersson på kanterna, in till Borup och Stintzing på linjen. 11 lika i halvtid. Efter en tuff start på andra hamnar vi i underläge med 3-4 bollar – en sådan period som blivit nådastöten ett flertal gånger under säsongen. Men inte denna dag. Spelande coachduon Borup-Grönroos trollar fram ett finurligt 7-mot-6-spel som Sorunda inte alls klarar av och vi vänder, vinner och segerjublar efter 21-22! Otrolig laginsats och alla förtjänar egentligen utmärkelsen MVP. Men, det är OFRÅNKOMLIGEN så att William Åkerström på V6, trots en stukad fot i inledningsminuterna, stänker in hela 12 mål, varav flera från dödvinkel, sätter alla straffar, och är först vid varje kontring. Hatt: av.

 


Nyhetsarkiv
Serieseger AFTER SEASON2023-05-24 12:08
Vinst i premiären!2022-10-06 15:02
 
FÖLJ OSS
SPONSORER
Bingo Stockholm - Alla hallar
STÖD ÅRSTA