SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÅRSTA HANDBOLL
DAM A

Klubbteamet Cup 2021
2021-09-09 13:25

4-5 september Klubbteamet Cup i Örebro för damlaget

Vi träffades tidigt på lördagsmorgonen för att åka till Örebro och spela Klubbteamet Cup. Resan gick bra och vi var framme strax före klockan åtta så vi hann med en frisk promenad och ordentlig uppvärmning.

 

Första matchen gick av stapeln redan klockan 09:00 och det var Tumba HBK som stod för motståndet.

Det märktes att tjejerna var lite trötta och ringrostiga i början på matchen, men det gick över ganska snabbt och vi vann till slut med 16-12

 

Vid lunchtid var det dags att möta unga HF SIF. De hängde med bra hela matchen, men hade svårt med vårt offensiva försvar – så även här segrade vi med 17-13

Dagens sista match var mot Hellton. Årstas damer började bli trötta, men vi gav oss inte utan vi samlade ihop oss och vann till slut med 17-13 och slutade som gruppsegrare.

 

Kvällen avslutades med middag på restaurang Kina Muren och därefter tror jag alla somnade trötta, mätta och nöjda efter tre segrar.

 

Söndagen inleddes med match mot Kungsängen. Man kunde snabbt se att här hade vi inte en chans. Det märktes tydligt att Kungsängen har tränat mer försäsongsträning än oss och vi blev överkörda med 23-14.

Turneringens sista match var det just Örebro som stod för motståndet. Vi hade svårt att komma in i matchen och Örebro kunde gå upp i klar ledning, men vi orkade komma tillbaka och ett tag stod det 14-14. Tyvärr gick sedan luften ur Årstas damer och vi fick se oss besegrade med 19-14. Vi slutade som 3:a i turneringen – en repris från förra året.

 

Med facit i hand så kan vi säga att målvakterna Amanda och Nicole gjorde vad de kunde och mycket mer därtill – alla spelare försökte sitt yttersta i varje match, men sanningen är den att vi inte har tränat och spelat handboll på väldigt länge, så 5 matcher på 2 dagar var i mäktigaste laget.

 

3 oktober har vi seriepremiär mot Borlänge hemma och nu försöker vi rätta till det som saknades i Örebro

 

Ser fram emot en spännande säsong 2021/2022!

 

// Catrin Jonsson, Assisterande tränare

 

 

Vill du se matcherna i efterhand - klicka här för att se på SolidSport


Nyhetsarkiv
Klubbteamet Cup 20212021-09-09 13:25
Klubbteamet Cup 20202020-09-01 14:59
 
SPONSORER
Bingo Stockholm - Alla hallar
STÖD ÅRSTA