Det våras för Årsta Handboll och nu har du möjligheten att engagera dig. Vill du lära dig mer om ledarskap och organisation? Vill du hjälpa föreningen utvecklas?
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÅRSTA HANDBOLL
DAM A

Årstas nya damtränare Mattias Holmqvist
2023-05-08 10:26
Mattias Holmqvist

Årsta AIK HF har kontrakterat en ny damtränare inför säsongen 2023/24, Mattias Holmqvist som senast tränade IK Boltons damer. Här kommer några frågor till Mattias

Vilken bakgrund har du i handboll?
- Jag är född i en idrottstokig familj och har provat på de flesta sporter. Född på Karlstads lasarett blev det otippat nog handbollen och inte ishockeyn som jag fastnade för. Mina första handbollsminnen är från Skattkärrsskolan och kast med liten boll hemma i köket. Efter ett jag haft sönder några för många tavlor på hemmaplan följde jag i min storebrors fotspår och började spela handboll i IF Hellton. I Värmland hann jag även med att representera IFK Hammarö där jag hade den lokala demontränaren Heikki Ojala. Han fick fram en fin årgång där flera av oss valde att flytta utanför Värmlands gränser för att gå på handbollsgymnasier.

Min resa gick vidare till Eskilstuna och GUIF. Efter några säsonger i den röda tröjan, blev nästa stopp HK Eskil. Det var en rolig tid i Eskilstuna, men studierna lockade och jag tog mina möbler och flyttade till Stockholm 2007. Här fortsatte jag spela handboll mest för skojs skull och efter att jag 2010 åkte på en korsbandsskada gick jag över till att bli tränare. Som tränare har jag erfarenhet från både breddverksamhet och elitsatsningar där jag varit med om att producera elit- och landslagsspelare.

Nu ser jag fram emot att ansluta till den spännande resan som hela föreningen Årsta AIK befinner sig på.

Vad gjorde att du bestämde dig för att träna Årstas damer?
- Jag är imponerad av den resa som föreningen Årsta har gjort under de senaste åren för att nu vara Stockholms största handbollsförening. Föreningen har visat att de vill utmana som Stockholms talangfabrik nummer ett, samtidigt som klubben har en familjär och inkluderande stämning. Det är en resa som jag vill vara en del av. När jag fick förfrågan om att träna damerna var det därför ett enkelt beslut att tacka ja. 

Vilka mål har du för damlaget?
- Som tränare står jag för att spela en vägvinnande handboll där spelarnas beslutsfattande hela tiden ska utvecklas. Enligt mig är den typen av handboll den roligaste att titta på. Från klubbens sida har vi en uttalad målsättning om att vi ska genomföra ett återtåg som i första hand tar oss tillbaka till division ett. Jag delar den bilden, sen måste jag tillsammans med spelarna och övriga ledare i laget sätta en gemensamma delmål och mål för kommande säsong. Samtidigt är det viktigt att vi fortsätter bygga på det fina arbetet som redan görs i föreningen och följer den röda tråd som finns. På det sättet kommer vi fortsätta vara en attraktiv klubb som man vill spela och vara aktiv i.

 

 

Årsta Handboll hälsar Mattias Holmqvist varmt välkommen till föreningen!

 
FÖLJ OSS
SPONSORER
Bingo Stockholm - Alla hallar
STÖD ÅRSTA