Välkommen till Årstas nya hemsida!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅRSTA HANDBOLL

Information med anledning av Covid-19


Riksidrottsförbundet har meddelat att idrottsverksamhet med betydande grad av närkontakt vid utövning kan genomföras, så länge Folkhälsomyndighetens allmänna och generella råd följs. Svenska handbollsförbundets hemsida uppdateras löpande med information, rekommendationer och beslut.


Svenska handbollsförbundet har ställt in allt seriespel fram till den 22 december, det inkluderar även USM och Regionstolvan. Handbollsligan, SHE och de allsvenska serierna fortsätter som planerat.Från och med den 29 oktober har de allmänna råden för Stockholms region skärpts. Det innebär att till och med den 22 december bedrivs verksamhet som riktar sig till spelare födda 2005 och senare endast i form av träningar, alla matcher är uppskjutna. Verksamhet som riktar sig till äldre spelare pausar all gemensam verksamhet fram till tidigast den 13 december.


Vidare gäller att:

 • fysisk kontakt ska minimeras
 • undvik att resa med kollektivtrafik
 • träna utomhus om det går
 • Publiktaket om 50 personer ligger kvar

Observera att beslutet kan komma att förlängas eller skärpas ytterligare.


För Årsta Handboll innebär detta att samtliga matcher för pojkar och flickor 8 - 16 år till och med den 31 december ställs in och inte kommer att spelas senare medan matcherna för Årsta Revolutions, juniorer och seniorer skjuts upp och spelas senare under våren. Träningarna för senior-och juniorlag samt för Årsta Revolution ställs in fram till tidigast den 13 december. Individuell träning gäller under perioden. Övriga träningsgrupper bedriver träning som vanligt men vi vill påminna spelare, ledare och föräldrar om att det är allas ansvar att minska riskerna för spridning.


Den lagöverskridande målvaktsträning som föreningen arrangerat i Skarpnäckshallen är inställd tills vidare.


En del utbildningar flyttas fram. Se mer info hos Stockholm Handboll.  


Steg 2 i USM har ställts in för samtliga åldersgrupper och kommer inte att spelas. Se mer info.


Vid träning gäller följande


 • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte komma till träning, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Blir man sjuk under träning ska man gå hem direkt. Har man någon i hemmet som är sjuk stannar man också hemma.
 • Händer ska tvättas före och efter träning, helst med handsprit. Byt om och duscha hemma. Dela inte vattenflaskor.
 • Undvik närkontakt som inte är en del av själva handbollen (inga stora kramkalas, sitt inte tätt vid samlingar osv). Försök undvika trängsel före och efter träningspass, använd separata in- och utgångar om möjligt. Stanna inte kvar i hallen längre än nödvändigt.
 • Så få personer som möjligt ska vistas i idrottshallarna vid träning förutom de som deltar eller hjälper till med handbollen (undantag kan göras om det absolut behövs för barn i de yngre lagen). Hämta och lämna helst utanför hallen.


Hjälps vi åt med detta minskar vi inte bara risken för smittspridning, utan också för nya och förlängda restriktioner. Ledare har rätt att avvisa spelare eller föräldrar från träningen om de inte följer anvisningarna.


Vad gäller vid matcher som arrangeras av Årsta Handboll (inga matcher spelas innan 19 nov)


Matcher, träningsmatcher och tävlingar kan genomföras under förutsättning att de utgår från de föreskrifter som tagits fram. Vid matcharrangemang har vi matchvärdar. Matchvärdens uppgift är att underlätta för deltagande lag och publik, se till att vi kan följa gällande riktlinjer och genomföra arrangemanget på ett smidigt sätt. Vi ber att ni följer matchvärdens instruktioner och visar hänsyn till alla närvarande.


Följande gäller alla som vistas i idrottshallen i samband med Årsta Handbolls matcher:


 • Stanna hemma vid sjukdomssymtom
 • Följ matchvärdens instruktioner
 • Lag får inte dela omklädningsrum, ombyte och dusch ska ske hemma (undantag kan göras vid USM och seniormatcher)
 • Lagen och funktionärerna ska hålla avstånd i alla situationer utanför själva spelet. In- och utpassering till planen sker, om möjligt, genom separata ingångar
 • Gästande lag ska till matchvärden anmäla alla som till hör laget eller lagorganisationen, inklusive föräldrar som skjutsar. Utöver spelare och ledare tillåts fem personer från gästande lag närvara på läktaren.
 • Publik – I Sjöstadshallen är det tillåtet med högst 50 personer utöver deltagande lag, ledare, domare och funktionärer. Matchvärden har rätt att avvisa publik om det är fullt. Publiken ska hålla distans till planen och till varandra. I övriga hallar tillåts ingen publik utöver lag, ledare, domare och funktionärer.
 • Vid sammandragsspel för barn och ungdomar får lagen vistas på läktaren i hallen (om sådan finns) under förutsättning att den kan avgränsas så att varje lag kan ha ett eget område att vistas i. Finns ingen läktare rekommenderas att man lämnar hallen när man inte spelar, vistas i en sidolokal eller i omklädningsrummet.
 • Håll avstånd och hjälp till att undvika trängsel

Information om hur andra handbollsföreningar i Stockholm jobbar med sina arrangemang finns hos Stockholms Handbollförbund


Senast uppdaterad 2020-11-16

 
SPONSORER
STÖD ÅRSTA
Bingo Stockholm - Alla hallar