SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÅRSTA HANDBOLL
F16 (2007)

Välkommen till Årsta F07!
Foto: Pär Ahrling

Vi är 23 st tjejer födda 06/07/08 som älskar handboll, vi kommer säsongen 2023/2024 spela seriespel i F19 Nivå 1, F16 Nivå 1 och USM F18 och F16. Cupspel i bl.a. Annliz Cup, Norden Cup, PW Cup i Norge. 

 

Huvudtränare för säsongen 2023/2024 är Kim Ahlgren som själv spelat elitnivå och även tränat ett flertal lag i Stockholm.   

 

Sportchef/Ass Tränare är Tomas Ryde med mångåriga meriter som ex förbundskapten i Sveriges damlandslag 1990-94 och 1999-03 Rumäniens damlandslag 2015-16 inkl VM brons 2015. Tomas vann även Womens Champions League med danska Viborg 2006. Senaste internationella tränaruppdraget var CMS Bukarest och Rumänska landslaget 2019. 

 

Vår ambition är att med engagemang och glädje skapa de bästa möjliga förutsättningar för att utveckla sitt handbollskunnande och få en sund inställning till träning och tävling i ett lag. 

 

Målsättningen är att skapa en unik miljö för handbollsutveckling i Stockholm. 

 

Instagram:  arstaaikf07_
Sponsorer:
 • Hard Rock Engineering
 • Divanmedicin
 • Dekiru Solutions

 • Dysbergs Sägverk
 • Morfar Janne "Vår supporter & sponsor från ovan"

 

Avancemang till USM F16 Steg 4!
2024-01-22 13:11
Steg 4 - Här kommer Årsta!

I helgen var vi i Eskilstuna för att spela USM F16 Steg 3. Efter Norden Cup och USM F18 så var vi väl förberedda, men samtidigt har alla matcher slitit lite på tjejerna så därför är vi mycket glada och nöjda med att tagit oss vidare till steg 4. Nu är vi ett av de 20 kvarvarande lagen i F16 och extra roligt att vi med största sannolikhet kommer att få arrangera USM steg 4 hemma i Sjöstadshallen helgen 16/3-17/3.

Så sätt av den helgen i kalendern, då blir det en högklassig femlagsgrupp, där de två bästa lagen går till Finalspel i Uppsala 26/4-28/4.  

 

Första matchen på lördagen så mötte vi ett mycket taggat Västerviks HF som i första halvlek hade ett prickfritt skytt. Samtidigt som vi var tämligen passiva, gjorde att vi låg under 12-14 i paus. I andra halvlek så fick vi bättre träff i försvarsspel + att vi fick bättre fart i anfallsspelet. Det gjorde att vi till slut vann med 6 bollar, även om vi inte var på topp.

 

Lördagens andra match spelade vi mot våra ”grannar” och vänner från Sollentuna HK. Även denna match var vi lite trögstartade och efter 18 min stod det 10-9. Efter en time-out så blev det bättre fart och 16-11 i paus, blev till slut hela 37-19 efter en bra andra halvlek.

 

Lördagskvällen avslutade på en trevlig italiensk restaurang som vi besökte för 3:e gången i samband med USM. Vi ”tog över” restaurangen när vi kom in med 34 tjejer + ledare och föräldrar – mycket trevligt avslutning på lördagen!

 

På söndagen stod inför en helt avgörande match mot IK Cyrus som hade kommit tvåa en den andra gruppen. Denna match började vi strålande och gick upp till 9-1 (!) efter 12 minuter, för att sedan somna in och Cyrus var så nära som 11-8 i början på andra halvlek. Men då fick vi ordning på spelet igen och kunde tämligen enkelt vinna med 26-11.      

 

Sammantaget är mycket trevlig helg i Eskilstuna, där vi var hela 19 tjejer på plats, dock 6 st skadade, men de skötte trumma och hejarklack med bravur. Härligt stöd från föräldrar/familj/vänner och ett strålande arrangemang av Guif Eskilstuna i den fina Stiga Sports Arena. Handbollsmässigt så var det en hel del toppar, men också en del dalar som vi inte är vana vid. Det viktigaste var att se till att ta oss till USM steg 4 och det gjorde vi – nu åker vi Årsta!

 

Resultat:

Västerviks HF - Årsta AIK HF   18 - 24

Årsta AIK HF - Sollentuna HK  37 - 19

Årsta AIK HF - IK Cyrus            26 - 11

USM F18 Steg 3 i Sjöstadshallen 6/1-7/1
2024-01-05 15:12
Gruppvinst i USM F18 Steg 1 i Karlskrona

Nu i helgen ska vi spela USM F18 steg 3 efter att i september vunnit vår grupp i steg 1. Detta efter att i tur och ordning besegrat Höörs HK H65, H43 Lund HF, HK Karlskrona och Guldkroken Hjo. Vi ser verkligen fram emot att för första gången få spela USM på hemmaplan i Sjöstadshallen. Förhoppningsvis kommer många Årsta supporters och hejar fram oss till stordåd!

 

Efter en mycket bra första del av säsongen, där vi leder både F16 och F19 serierna i Stockholm, så ser vi verkligen fram emot denna utmaning. Förra veckan var vi i Göteborg och slipande formen mot några av de bästa lagen i Sverige, Norge och Danmark. Vi lyckades vinna 3 matcher mot de svenska lagen, men förlorade 3 mycket jämna matcher mot de norska lagen. En mycket bra erfarenhet som vi kommer att ha nytta av i kommande matcher och förhoppningsvis redan i helgen!    

 

De två första lagen i gruppen går vidare till steg 4, tillsammans med ytterligare 18 lag.  

 

Lördag 6/1 kl. 15:30   Årsta AIK HF - Eskilstuna Guif IF

Lördag 6/1 kl. 17:00   Härnösands HK - AIK

Söndag 7/1 kl. 10:30   Årsta AIK HF - Härnösands HK

Söndag 7/1 kl. 12:00   AIK - Eskilstuna Guif IF

Söndag 7/1 kl. 15:00   Eskilstuna Guif If - Härnösands HK

Söndag 7/1 kl. 16:30   Årsta AIK HF - AIK

 

Kan ni inte komma till hallen så sänds alla matcher på handbollplay.se

USM F16 - Direkt till steg 3 även denna helg!
2023-10-03 12:17
Härlig stämning under Kiruna-resan!

Efter förra veckans succé i USM F18 i Karlskrona så bar det nu av till andra änden av landet, Kiruna och USM F16. Vi åkte med en vass, men slimmad trupp på 10 spelare + 2 ledare. Totalt har vi haft 19 spelare igång dessa två helger, de som inte spelat har tyvärr varit skadade. Vi tackar F16-laget för lånet av Amanda och Totte!

 

Resan till Kiruna i sig är en utmaning både avseende logistik och kostnad. Efter en del turer fram och tillbaka så fastnade vi för nattåg med avresa från Stockholm central 18.10 med ankomst 9.10 på lördag morgon. Detta gjorde att vi sparade nästan 2000:- per person jämfört med flyg på fredag och en hotellnatt ytterligare.

 

Det är något visst med nattåg,😊trångt, lite bullrigt och mindre sömn, men ändå lite mysigt… Under helgen har vi fortsatt med vår nya tradition att tjejerna får i uppdrag att lagvis spela in en kortare hyllningsfilm om spelorten, denna gång Kiruna. Se delar av filmerna på vårt Insta-konto: arstaaikf07

 

Kiruna är minst sagt lite speciellt, då man är i full färd med att flytta staden 3 km (!) pga av gruvdriften. Kiruna Central ligger på ett ställe och Sporthallen ligger i gamla delen och Scandic hotell ligger i nya delen, vilket innebär en del bussresor, taxi, mm. Nu hade vi tur som slapp snöovädret med drygt 3 dm snö som föll veckan innan, men det var endast 6-7 grader och mössa på.

 

På lördagseftermiddagen spelade vi vår första match mot Enköping. Trots tågresan så fanns det mycket spring i benen och efter en mängd fina kontringar så vann vi matchen med hela 46-21. Av naturliga skäl var vi mycket nöjda med 46 mål framåt, men vi kände att vi släppte in några mål för mycket…Nu skulle det visa sig att Enköping välförtjänt slutade 2:a i gruppen så vi kan vara mycket nöjda med matchen trots allt!.

 

Middag och övernattning skedde på nya fina Scandic Kiruna, lite mer flärd och bättre sömn än på nattåget 😊 Hotellfrukost går alltid hem hos tjejerna – det är sedan gammalt!

 

Söndagen började med match mot hemmalaget Kiruna som gjorde en bra match, men vi vann ändå tämligen klart med 25-12. Nu var det mer fokus på försvarsspelet och glädjande nog gav det resultat. Sista matchen gick mot välbekant motstånd i form av Lidingö och där var det gasen i botten från början och vi vann med klara 33-14. Under helgen så fick vi ihop spelet mycket bra och sammantaget gjorde tjejerna mycket fina insatser.  

 

Efter matchen bar det av till flygplatsen och där blev det belöning i form av pizza till allas stora glädje! Tyvärr kunde inte SAS leverera vad som förväntades utan den blev till slut en försening på 2,5 timmar och landning på Arlanda strax före 23.00…kämpa Årsta!

 

Nu kan vi blicka fram emot USM steg 3 i både F18 och F16, helgerna 6-7/1 och 18-19/1.   

 

Matchresultat:

Årsta AIK HF – Enköpings HF 46 - 21

Kiruna HK - Årsta AIK HF  12 - 25

Lidingö SK - Årsta AIK HF 14 - 33

USM F18 – Gruppvinst & direkt till Steg 3
2023-09-25 17:33
Härlig stämning med 3 fingrar i luften!

I helgen åkte vi till Karlskrona för steg 1 i USM F18. Vi kände oss väl förberedda efter en försäsong med två läger och två cuper med bra resultat. Men nu skulle möta flera duktiga lag från södra Sverige och dessutom tjejer som var ett par år äldre. För att komma så väl förberedda som möjligt så åkte vi de 50 milen redan på fredag eftermiddag för att sedan äta gemensam middag vid 21-tiden på Scandic Karlskrona.

 

Glädjande nog så hade vi galet bra väder och att sedan både Scandic och Brinova Arena låg alldeles bredvid varandra längs strandpromenaden, gjorde inte saken sämre. Vi började lördagen med teambuilding i form av en lagtävling.  Tjejerna skulle i olika lag under två timmar på stan, skapa en 3 minuter lång film om Karlskrona som skulle innehålla vissa givna inslag såsom, kyrka, staty, ubåt, trähus, fiskmås, sjökapten, lokal kändis, mm. Delar av de fantastiska filmerna finns på vårt Insta-konto:  arstaaikf07_  

 

När det så var dags för första matchen på lördag eftermiddag så var vi inställda på att det skulle bli oerhört tufft att vinna några matcher över huvud taget. Vi skulle enbart möte klassiska handbollslag med duktiga spelare. Men tjejerna har alltid gillat utmaningar och är vana att vara lite mindre än motståndarna, men de har oftast varit kvickare i både huvud och ben + att de alltid använder varje kilo i närkamperna och det brukar räcka långt.

 

Vi började mot duktiga Höörs HK H65 som vi stött på tidigare, men nu hade även några äldre tjejer med, så vi visste att det skulle bli tufft. Efter en riktigt stark insats från oss så kunde vi gå segrande ur den första matchen. Givetvis gav det mycket glädje och energi som vi tog med oss till den på förhand tuffaste matchen mot H43 Lund. I denna match gjorde vi kanske vår allra bästa match i helgen och vann till slut med hela 7 bollar, vem hade trott det på förhand???

 

Nu hade vi satt om i en riktigt bra sits inför söndagens matcher. Vi börjande mot hemmalaget Karlskrona, där vi började riktigt bra, men missade alla lägen och lite till... Vilket gjorde att vi låg under med 3 mål i paus. Lite frustration, men vi visste att om vi bara började sätta chanserna och skärpte upp försvarsspelet en aning, så skulle det ordna sig. Och efter en riktigt bra andra halvlek så blev det till slut vinst med 6 mål. Det gjorde att vi vunnit gruppen redan innan sista matchen, men vi höll koncentration och vann även den sista matchen klart.

 

Vilka insatser och vilken helg tjejerna bjöd på. Det innebär att vi går direkt till steg 3 i USM F18 som spelas 6-7/1 2024.

 

Nu är det bara att ladda om batterierna, för nästa helg bär det av till Kiruna för USM F16 – forza Årsta!      

 

Matchresultat:

 

Höörs HK H 65 - Årsta AIK HF 24  -  27

Årsta AIK HF - H43 Lund HF    24  -  17

HF Karlskrona - Årsta AIK HF  15  -  21

Guldkroken Hjo - Årsta AIK HF  2  -  33

Vinst i Eken Cup!
2023-06-19 13:53
Vinnare Eken Cup F16 2023 Foto: Pär Ahrling @handboll-i-fokus

 

Vilken avslutning på en fantastisk handbollshelg med vinst i finalen med 16-9 mot finska Dicken som är ett av de bättre lagen i Norden. I december spelade Dicken final i Norden Cup, där de efter mycket fint spel hela cupen föll i finalen mot Stavanger från Norge. Svenska F16-mästarna Skuru kom för övrigt 3:a. Med detta sagt och att vi dessutom förlorade i gruppspelet med 9-16 mot Dicken, gjorde att vi inte direkt var favoriter i finalen.

 

När vi fredags spelade första matchen så var första gången vi spelade utomhus i år. Vi har succesivt blivit bättre och bättre och underbart att få avsluta Eken Cup på bästa sätt och få till en match där alla spelare verkligen var på topp och kämpade för varandra. Vårt försvarsspel var ett av det bästa vi presterat under året och då har vi knappt spelat 6-0 tidigare, men det var inte så mycket att välja på när det regnat hela dagen 😊        

Ett fantastiskt lagarbete kryddat med ett ypperligt målvaktspel gjorde att vi till slut kunde vinna mot Dicken och lyfta Eken Cup pokalen ännu en gång!   

 

Samtidigt som vi spelat Eken Cup har vi haft 6 st tjejer på Rikslägret i Nyköping som gjort mycket bra ifrån sig där. Ingen annan förening hade lika många spelare uttagna i F07 – Forza Årsta!

 

Nu kan vi börja summera en fantastisk fin vårsäsong, med seriespel och en hel del cupspel, men ännu mer träning. Träning ger färdighet som det heter…

 • 2:a F16 Öst Nivå 1
 • 1:a F16 Öst Nivå 2
 • Steg 4 i USM F16
 • Kvartsfinal i PW Cup Norge
 • 1:a Katrineholm Cup
 • Semifinal i Bäst i Öst
 • 2:a Brandservice Cup Göteborg
 • 1:a Eken Cup

Vi är dock inte riktigt klara ännu – nästa vecka, onsdag till söndag, bär det av till Bergen Elite Cup i Norge. En inbjudningscup med 8 lag som alla möter alla inomhus i nya fina Sotra Arena. Utöver cupen ska vi på onsdag kväll även träningsspela mot Söreide IL, ett annat mycket duktigt norsk lag. Vi ser fram emot en härlig upplevelse i Bergen både på planen och utanför.      

Klara för USM steg 4!
2023-01-24 12:24
Steg 4 - Här kommer vi!

I helgen var vi i ett kylslaget och vintrigt Ludvika och spelade USM steg 3. Först mötte vi hemmalaget Ludvika som bjud på bra motstånd i första halvlek innan vi fick ordning på spelet och kunde glida ifrån till en ganska klar seger. När vi är uppe i varv så är vi relativt svårtsoppande och andra matchen mot Kroppskultur 2 blev därför en ganska behaglig upplevelse. Vi kunde summera en bra första dag och avnjuta en somrig grekisk middag bestående av främst Souvlaki och Halloumi-sallad.

 

Då det blev gruppvinst, fick tjejerna belöning i form av sovmorgon och en lugn och stillsam hotellfrukost. Sista matchen var helt avgörande för vilket lag som skulle gå till steg 4 och tjejerna satte full fart från början och det gav en klar vinst mot duktiga Härnösand.

 

Helgens matcher:

Ludvika HF - Årsta AIK HF               17  -  30

Årsta AIK HF - GF Kroppskultur 2   28  -  8 

Årsta AIK HF - Härnösand HK          33  -  17

 

Sammantaget fick vi en mycket trevlig helg tillsammans och där vi kunde fortsätta och nöta in det vi tränat på under den sista tiden. Mycket speltid till alla tjejer och gott om tid till att reflektera och utveckla både det individuella spelet och lagspelet.

 

Med flera tjejer tillbaka efter rehab så ser vi fram emot en bra träningsperiod med många aktiva tjejer på träningarna!

 

USM steg 4 spelas den helgen 11-12/3, lottningen är ej klar.

USM Steg 3 i Ludvika 21/2-22/2
2023-01-20 11:02
Foto: Pär Ahrling

Nu till helgen bär det av till Ludvika för steg 3 i USM. Vi känner oss väl förberedda efter en bra höst och dessutom cupspel på jullovet i form av både Norden Cup och Hallbybollen. Vi har många positiva minnen från USM tidigare och hoppas på ännu fler. I onsdags var vi 24 st tjejer på träningen, även om inte alla är skadefria så var det verkligen ett steg i rätt riktning. Bra träning och information gör att vi känner oss väl förberedda!

 

Vi ser verkligen fram emot fortsättningen i USM och en rolig helg tillsammans i Ludvika, där vi hoppas på en roligare vistelse än när vi spelade USM för 2 år sedan under pandemin, då vi knappt fick lämna omklädningsrummet på hela helgen… Arrangörerna gjorde verkligen det bästa av läget den gången, men vi är helt övertygade om att det kommer bli ännu roligare denna gång!   

 

Vi kommer att på lördagen spela ett gruppspel tillsammans med hemmalaget Ludvika och Kroppskultur från Uddevalla. Samtidig spelar ytterligare en 3-lags grupp och när helgen är slut kommer 2 lag av dessa 6 lag att ha gått vidare till USM Steg 4 i mars. Lär mer nedan:

 

Det gäller att komma 1:a eller 2:a i gruppen för att på söndagen ha chans att gå vidare till Steg 4. Länk till resultat tabell -> http://ta.svenskhandboll.se/SerieAndMatchResult/Review?seasonId=2022&divisionId=2200564&showTeamDivisionTable=true&countyId=2100

 

Spelprogram lördag 21/2 - Steg 3 Grupp 1A

12.30 Ludvika HF – Årsta AIK HF

15.10 Årsta AIK HF – GF Kroppskultur 2

 

Grupp 1B består av Skövde HF 1, Härnösand HK och IFK Nyköping

 

Spelprogram söndag 22/2  

10.30 1:an Grupp 1B – 2:an Grupp 1A

12.00 1:an Grupp 1A – 2:an Grupp 1B

 

Vinnarna i dessa matcher går till USM Steg 4. Länk till söndagsmatchen -> http://ta.svenskhandboll.se/SerieAndMatchResult/Review?seasonId=2022&divisionId=2200566&showTeamDivisionTable=true&countyId=2100

 

Följ oss på Insta: arstaaikf07_

  

Norden Cup 27/12-30/12
2022-12-27 00:20

För tredje gången har vi blivit inbjudna till Norden Cup, de tidigare två gångerna har cupen blivit inställd pga pandemin. Nu när året börjar lida mot sitt slut kan vi med stor glädje konstatera att det varit ett mycket framgångsrikt år. Vi lyckades vinna serien i både F14 och F15 samt regionslutspelet i F14. Utöver det så blev det vinst i Irstablixten, Eken Cup och även Skurucupen på hösten i F16-klassen. Kronan på verket var USM där gick obesegrade genom hela USM och vann finalspelet i Uppsala och kan titulera oss Svenska Mästare i F14.

 

Efter att ha spelat mängder med matcher mot Stockholmslagen och de bästa lagen i Sverige så är det en extra kick att möta lag från andra länder. I våras var vi Larvik, Norge och spelade PW Cup mot de bästa norska lagen och lyckades ta oss ända till final, där det tyvärr blev förlust KFUM Stavanger som vi nu möter i Norden Cup. I Partille Cup lyckades vi i gruppspelet besegra de tyska slutvinnarna TH Niedersachsen i en mycket tuff match. Sedan åkte vi ut i kvartsfinalen med udda målet mot norska Söreide IL. Mycket roliga och utvecklande matcher på alla plan.

 

Nu får vi verkligen en utmaning med Norden cup i F16-klassen som innebär mer fysiskt spel mot mycket duktigt motstånd. Vi har succesivt vuxit in i F16-klassen under hösten och endast förlorat en match i serien mot just Skuru IK som vi ska försöka ta revansch på i gruppen. Följ oss på cupens hemsida: https://www.procup.se/cup/35468.htm?f=CLASS eller på vårt Insta-konto: arstaaikf07_  

 

Spelprogram

Tis 2022-12-27 19:00 Årsta AIK -  Sinsen-Refstad                                

Ons 2022-12-28 10:00 Skuru IK -  Årsta AIK                                          

Ons 2022-12-28 15:00 Valur -  Årsta AIK                                             

Ons 2022-12-28 21:00 Årsta AIK -  KFUM Stavanger 

 

Så här beskriver Kärra HF Norden cup som de arrangerar för 19:e året.

 

Norden Cup, Göteborg är en inbjudningsturnering där många av de bästa lagen deltar. Turneringen får årligen ca 2000 spelare till Göteborg för att göra upp om den Nordiska mästartiteln. De lag som bjuds in till Norden Cup har på olika sätt kvalificerat sig via framstående resultat i riksmästerskap, cupspel, seriespel eller via rekommendationer från nationella förbund. Alla lag som blir inbjudna håller alltså dokumenterad toppklass.

 

Traditionsenligt brukar de nationella mästare från Sverige, Danmark, Norge, Island och Finland delta i turneringen. Flera av dagens toppspelare som idag spelar i de stora europeiska proffsligorna i Tyskland och Danmark har deltagit i Norden Cup under årens lopp.

 

                       

7 st Årsta-tjejer med i Distriktslaget!
2022-09-29 17:47
USM-Guldfirande i Uppsala! Foto: Pär Ahrling

Troligen har vi skrivit lite ”Årsta-historia” då vi fick med hela 7 st tjejer i distriktslaget för F07 som ska spela Sverigecupen i november. Vi ser det som en stor framgång för hela Årsta Handboll som på allvar börjar ta den plats som föreningen förtjänar i Stockholmshandbollen. Strävan har alltid varit att det ska vara roligt att träna och att det i sin tur ger resultat i form av individuellt och kollektiv utveckling som gör det ännu roligare att träna och spela handboll!  

 

Självklart gläds vi åt de tjejer som kom med denna gång, men vi vet också att det är små marginaler om man blir uttagen eller inte. I denna ålder så händer otroligt mycket med både kropp och själ och de som har rätt inställning och vilja kommer i slutändan att bli riktigt duktiga seniorspelare oavsett om man kom med i distriktslaget eller inte! Laget består idag av en grupp med mycket ambitiösa tjejer och tränare, vilket gör att förutsättningarna för fortsatt utveckling verkligen finns i Årsta AIK. Vi kommer att fortsätt att träna bra under Tomas Rydes ledning och spela cuper med två lag där alla ges mycket speltid och hela tiden ställs inför nya utmaningar!

 

Efter förra årets succé med vinst i USM för F14, tar vi nu ny sats i årets USM för F16. Vår USM-resa börjar nu i helgen med steg 1 i Torshälla/Eskilstuna. Vår grupp består av Göksten, Alingsås, Hammarby och Spånga. Vi åker på lördag morgon och spelar två matcher lördag och söndag. Vi kommer även att på lördag se damlandskampen Sverige-Brasilien i STIGA Arena, Eskilstuna.

        

Lördag

11.00  Gökstens BK - Årsta AIK HF

14.00  Årsta AIK HF - Alingsås HK

 

Söndag

10:30 Hammarby IF HF 2 - Årsta AIK HF

16:00 Årsta AIK HF - Spånga HK

 

Följ oss på -> - Svenska Handbollförbundet (svenskhandboll.se)

 
FÖLJ OSS
SPONSORER
Bingo Stockholm - Alla hallar
STÖD ÅRSTA