SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÅRSTA HANDBOLL
F14 BLÅ (2007)

Välkommen till Årsta F07!

Vi är 21 st tjejer som älskar handboll, vi kommer säsongen 2021/2022 spela seriespel i F14 Nivå 1 och  F15 Nivå 1. Foto: Pär Ahrling

Följ oss på Instagram: arstaaikf07_
Sponsorer:
 • Gernandt & Danielsson
 • Knowledgebase
 • Hard Rock Engineering
Referat: Vassunda IF F15                                    - Årsta AIK HF F15 2                                
Matchbilder Vassunda 3/10
2021-10-15 08:42

Fler bilder (+10) >>
Matchbilder från matchen mot Vassunda F15 i fina CIK-hallen i Knivsta. Foto: Pär Ahrling
 
Gruppvinst i USM
2021-10-11 16:22
Spelarpresentation inför matchen mot Kiruna HK

I söndags började vår USM-resa med en långresa ända till Kalix för spel i USM steg 1. Pga av att ett lag dragit sig ur så spelades alla matcher en och samma dag. Vilket för vår del innebar väckning 05.00 för att samlas 06.30 på Arlanda för avfärd till Luleå, men vad gör det när man älskar handboll 😊 Extra roligt att få sällskap av Årstas damlag som skulle till Boden och spela. Efter att vi landat 9.15 så var det en rask marsch till hyrbilarna för att ta sig de sista 9 milen från Luleå till Kalix. Att hitta en matställe en söndag förmiddag längs vägen visade sig inte vara helt enkelt, så det blev till att ta med sig pastasallad som kunde avnjutas vid ett kortare stopp längs vägen. Tack Asplund/Zetterlund för god pastasallad!

 

Väl framme i Sportcity, Kalix var det bara att börja värma upp och försöka väcka upp kropparna för två matcher mot i tur och ordning Kalix och Kiruna kl 12.00 och 14.00. Lag som vi normalt inte möter så ofta och som har helt andra förutsättningar än oss i Stockholm när det gäller träning och matcher. De långa avstånden och pandemin har gjort att tjejerna knappt spelat några matcher alls på 1,5 år. Tror vi spelat mer än 30 matcher redan i år och våra motståndare hade spelat ca 3 matcher vardera,  så det är klart att förutsättningarna var helt olika. Med den bakgrunden så är det inte så konstigt att vi vann båda matcherna tämligen klart trots att både Kalix och Kiruna kämpade mycket väl. Efter matchen var det snabb dusch och återresa till Kallax Flygplats i Luleå, där det blev dagens enda varma måltid på O´Learys. Sedan flög vi tillbaka till Arlanda och var hemma strax efter 20.00. En intensiv dag och som någon av tjejerna sa efter att vi kommit tillbaka till Arlanda – Det känns som vi varit borta en vecka …😊

 

Samtidigt som 10 tjejer var i Kalix så spelade de andra 11 tjejerna vår tredje match i F15 mot Åkersberga och vi kunde inkassera vår tredje raka seger. Efter matchen så blev så blev det helgavslutning på Brödernas.   

 

Sammanfattningsvis en mycket lyckad helg där alla 21 tjejer fick mycket speltid och vi fick nöta en hel del på kontringsspel och snabba anfall som resulterade i totalt 117 mål på tre matcher och 14 insläppta. Utöver handbollen så har vi fått  en hel del härlig tid tillsammans både i Stockholm och i Kalix som vi dessutom inte besöker varje dag…  

 

Nu blickar vi fram emot en ny träningsvecka med seriespel till helgen!

Försäsongen 2021/2022 i bilder
2021-10-01 12:48

Fler bilder (+45) >>
En härlig blandning av proffsbilder (Foto: Per Ahrling) och glada amatörsfoton!
 
Flygande start på säsongen!
2021-09-27 16:36
Skön känsla att vara tillsammans och blicka fram emot en ny säsong!

Nu har vi varit igång i ca 7 veckor och vi vilken start det blivit. Vi kände att det fanns ett stort sug efter läger och cuper så vi spände bågen mycket högt. Det fanns ett visst riskmoment, då vi i juni inte visste hur truppen skulle se ut eller hur pandemin skulle påverka vår verksamhet. Vi laddade på med i tur och ordning:

 • Uppstartsläger i Rättvik
 • Stenungscupen
 • Skurucupen
 • Göteborg cup

Med facit i hand så kan vi konstatera att vi med en hel del tur och viss skicklighet tagit oss igenom denna period på ett strålande sätt. De flesta tjejerna hade skött sommarträningen på ett bra sätt och tålde därmed den tuffa träningen vi körde igång med på uppstartslägret och veckorna efter. När sedan cuperna kom igång och vi kunde spela alla cuper med två lag så fick tjejerna en rejäl dos av fysträning i kombination med matchspel. Vi åkte på några förkylningar som gjorde att det blev extra tufft, men tjejerna visade en otrolig inställning och kämpaglöd.

 

Cuperna med många matcher ger otroliga möjligheter till individuell coaching/utveckling och även en utveckling av lagspelet. För att inte tala om allt roligt som händer utanför planen när vi får chans att vara tillsamman flera dygn i sträck!   

 

Känslan är riktigt bra i gruppen, vi är fortfarande 21 st tjejer och alla är skadefria och riktigt handbollsugna. I år står vi inför nya utmaningar med spel i med större boll och klister i F15, vilket ska blir riktigt roligt. Starten på seriespelet har varit strålande och vi känner stor tillförsikt inför denna säsong. Nu kör vi så det ryker!

Stark andra plats i Göteborg Cup!
2021-09-15 15:53
Härligt tur med amfibiebussen i Göteborg!

I helgen åkte vi till Göteborg för att spela Göteborg Cup. Denna cup var en av de få större cuperna som kunde genomförs 2020, även denna gång så var det en hel del anpassningar till Covid. Ex. så bodde de flesta lag på hotell, men det var det ingen som klagade på direkt😊 Maten hämtades i matlådor som fick ätas ute eller på rummen, ingen publik och slutspelet nerkortat så att gruppettor spelade ett eget slutspel och grupptvåorna ett eget osv… Nu har vi varit på en mängd cuper, vilket gör att vi ledare och tjejer är ganska vana att resa och bo på alla möjliga tänkbara ställen. Dessutom har alltid vår Sanna med oss + ofta några hjälpsamma föräldrar, denna gång var Sunna och Erik som bl.a. hämtade all mat till hotellet och dessutom filmade alla matcher.

 

Vi hade både tur och lite otur med spellottningen för våra två lag. Glädjande nog fick vi denna gång tid över till lite mer än handboll.

 

Fredag

Vi fick en tuff start på cupen då det på fredagsmorgonen visade sig att två tjejer var så sjuka att de tyvärr inte kunde följa med. Det innebar att vi endast hade 1 respektive 2 avbytare per lag…Vid lunchtid lämnade vi Stockholm i bilar och denna gång även en minibuss som Andreas pappa Nicklas fixat, perfekt! Incheckning 17.30 följt av gemensam middag i Göteborg som visade sig från sin bästa sida och vädret var verkligen med oss så vi kunde äta ute i 23 graders värme. Båda lagen spelade sedan var sin match som slutade med önskvärt resultat. Tillbaka till hotellet och där hade Sanna i vanlig ordning dukat upp med kvällsmål.

 

Lördag

Första match kl 15.00 och det resulterade i vår första gemensamma sovmorgon och dessutom hotellfrukost… det var uppskattat! Vi hade planerat in en sightseeing i Göteborg med an amfibiebuss som går både på land och i vattnet. Om vädret var strålande på fredagen så var det klassiskt Göteborgsväder på lördagen, dvs ösregn. Rundturen var riktigt trevlig, med mycket Göteborgshumor och förhoppningsvis lärde sig tjejerna något nytt. Varje rum hade två uppgifter under dagen, det första var att fundera på en målsättning för säsongen och det andra var att snappa upp så mycket info om Göteborg på rundturen.

 

Båda lagen spelade ytterligare två matcher vardera och efter fina insatser så blev det ytterligare två vinster vardera och var sin gruppvinst! Väl tillbaka på hotellet blev det först redovisning av målsättningen för säsongen som vi ska jobba vidare med. Därefter en stentuff frågesport om Göteborg där tjejerna bl.a. fick lära sig att IFK Göteborg hade 4 st Glenn i sitt vinnande lag 1982 samt att han som byggt bussen i USA hette John… Därefter fri aktiviteter på hotellet😊

 

Söndag

Söndagen är som bekant den stora slutspelsdagen som kan sluta när som helst, mycket nerv och omöjlig att planera. Det är väl det som trots allt är tjusningen, eller? Vi hade maximalt oflyt i ”slutspelslottningen”. Av 10 gruppvinnare så var det 4 lag som var tvungna att spela 1/8-delfinaler på söndag förmiddag för att sedan spela kvartsfinaler på eftermiddagen. Givetvis fick båda våra lag spela 1/8-delsfinal och dessutom mot tuffast möjliga motstånd i form av Torslanda och Ljunghusen. Ena laget lyckades vinna mot Torslanda, medan tyvärr det andra laget föll mot Ljunghusen efter en bra match.   

 

I kvartsfinalen fick möta Haninge som vann förra årets Göteborg cup, efter mycket tight match så lyckade vi vinna och ta oss till semifinal mot Huddinge. Även matchen mot Huddinge blev jämn, men vi lyckades även denna gång dra det längsta stråt. Då var vi i final och nu väntade Ljunghusen igen, samma lag som vann mot vårt andra lag i 1/8-deln. Förra helgen vann vi med en boll och vi ledde även denna gång med en boll när det återstod 2 min, men denna gång var det Ljunghusen tur att vinna. Grattis Ljunghusen och grattis till alla våra tjejer som gjort ännu en strålande insats!

 

Vi tog oss igenom hela cupen med 17 spelare på två lag. Tjejerna visade en helt otrolig inställning, kämpade och peppade varandra oavsett resultat och trötthet. När vi åkte hemåt så var det 17 trötta men glada och skadefria spelare. De hade inga problem att somna när de väl var hemma ca 02.00…

 

Vinst i Skurucupen!
2021-09-06 15:12
100% glädje efter vinsten i Skurucupen 2021 Foto: Pär Ahrling

Ny helg, nya möjligheter… Efter lite rehab i veckan efter Stenungscupen så var vi redo för en ny riktigt tuff utmaning i form av Skurucupen som i år lyckats samla nästan alla av de bästa F07-lagen i Sverige. Från Skåne kom de senaste vinnarna i Skurucupen, Ljunghusen De hade sälskap av H65 Höör. Göteborgs bästa lag i form av Torslanda var också på plats. Till dessa tillkommer mycket duktiga Guif får Eskilstuna och arrangören Skuru IK. 

 

Gruppspel

Vi spelade med två lag vilket också Torslanda, Guif och Skuru gjorde, vilket gav en mängd bra matcher i både gruppspel och slutspel. I gruppspelet blev det oavgjort mot Skuru 2 och Ljunghusen vilket innebar en gruppsger och en andra plats. Utöver dessa matcher så var det ett fleratal bra och givande matcher. 

 

Slutspel

I slutspelet förlorade tyvärr Årsta 1 mot Skuru 2 efter en jämn match i 1/8-delsfinalen, samma Skuru 2 som sedan gick hela vägen till final.

Årsta 2 vann en mycket jämn och dramatisk kvartsfinal mot Ljunghusen med 16-15, därefter även vinst i semifinalen mot Torslanda 26-21. Nu fick vi endast 40 min vila innan finalen mot Skuru 2. Då vi spelat hela slutspelet med 1 avbytare så var vi lite oroliga för orken, men en final är alltid en final...  När vi sedan startade finalen med 0-3 så visste vi inte vart det var på väg, men en sak är klar, det finns pannben i det här laget! Trots trötthet så lyckades tjejerna genom ett riktigt bra försvarspel och målvaktspel vända matchen till 10-8 i paus och 21-14 till slut. Extra pluss till den lilla, men ack så röststarka hejarklacken bestånde av Årsta-spelare och föräldrar!  

 

Vi är otroligt glada och stolta över båda Årsta-lagens prestationer, inte minst viljan att kämpa för varandra och att aldrig ge upp! Vi har lagt mycket tid genom åren på att få till ett snabbt passningspel med många spelare involverade, nu bär det verkligen frukt. Vi jobbar vidare på att vara lika snabba i försvarspelet och vi är på god väg…

 

Ännu en otroligt rolig helg tillsammans med dessa härliga tjejer, där de hela tiden tar nya steg i sina utvecklingskurvor. Underbart att de tjejerna som förlorade i slutspelet, stannade kvar hela dagen och hejade fram sina kompisar till vinst. Alla dessa hejarop var som en extra spelare när det var som jobbigast. Fantastiskt skoj få att vara med på denna glädjegyllda resa! 

Vilken säsongstart!
2021-08-30 15:55
Glädje efter prisutdelningen tillsammans med prisutdelarna från Stenungsunds duktiga F07!

Första cupen på 1,5 år och vilken handbollshelg det blev i Stenungsund. Avresa fredag 12.00 och hemkomst söndag 22.00, däremellan hann vi med drygt 100 mil i bil och totalt 14 matcher, gissa om vi hade lätt att somna igår och svårt att komma upp i morse 😊   

 

Inför Stenungscupen så fanns det av naturliga skäl en stor mängd nervositet. Det känns som vi tränat bra, men hur står vi oss mot Göteborgs kanske bästa lag Torslanda och Stenungsund som inte ligger långt bakom? Fredagen började med den tuffaste möjliga utmaningen, att efter 50 mil i bil direkt möta Torslanda Svart. Den utmaningen visade sig vara i tuffaste laget ☹ dock ingen skam att förlora mot ett så pass bra lag, men det var inte den starten vi hade önskat oss.

 

Lärdomar efter första matchen var att 50 mil är 50 mil och då måste man få bort dessa mil ur benen – miss av ledarna! Om man sedan verkligen vill vinna så måste varje tjej förbereda sig optimalt och ge sitt yttersta i varje situation. Det är precis dessa lärdomar vi ledare och tjejerna behöver ta med sig. Det var inga glada tjejer efter den matchen, men det bästa med cuper och i synnerhet denna cup är att det finns en mängd matcher att rätta till saker och utveckla spel och spelare.

 

Efter den inledande förlusten spelade vi ytterligare 11 matcher (plus en match mot varandra) och där visade tjejerna upp ett fantastiskt spel och inte minst en fantastisk inställning att aldrig ge upp oavsett hur trött och sliten man än var. 7 matcher per lag med 2 avbytare sliter, men man klarar mycket mer än man tror. Vi avslutade med 11 raka vinster + en avslutande match mellan våra två Årsta-lag.

 

Det var ett mycket trött, men lyckligt gäng som tillsammans kunde glädjas och njuta av en fantastisk helg. Våra två lag slutade 1:a och 3:a, men det var Årsta AIK F07 som tillsammans vann!  

 

Ny vecka innebär nya utmaningar och denna vecka börjar med återhämtning för att till helgen avslutas med Skurucupen med 2 lag.

Säsongen 2021/2022 – nu kör vi!
2021-08-27 00:05
Tjejerna i Årstas tjänst på Årsta torg med nya unga talanger!

Nu har vi varit igång sedan säsongstarten den 8/8 hunnit med 12 träningspass och 2 träningsmatcher inklusive ett mycket lyckat 3-dagars läger i Rällsjön/Rättvik. Lägret innehöll förutom mycket träning och träningsmatch, även teambuilding i form av padel i Leksand och  grupparbete med fokus på hur man ska vara som en bra lagkamrat!

 

Ny säsong innebär nya utmaningar vilket vi gillar. I år ska vi spela i både F14 och F15, vilket i sig inte är något nytt, men F15 spelas med en större boll och klister 😊. Efter 4 träningspass och en träningsmatch så börjar tjejerna vänja sig, men då går vi in en intensiv period med F14 cuper…

 

Sista veckan har varit mycket händelserik, i lördags stod 3 tjejer på Årsta torg och värvade unga talanger till Årsta. (Se bild)  I måndags var det först träning sedan klister-match mot Sannadal och i onsdags var först kortare träning utan klister och därefter var vi övningstrupp på tränarutbildningen TS2. Idag fredag packar vi bilarna fulla och beger oss till västkusten och Stenungsund för vår första riktiga cup på 1,5 år, vad vi har längtat!  Följ oss på Stenungscupen 2021 (procup.se). Går det bra för oss, så kan det bli 7 matcher per lag mot nya spännande lag.  

 

Grupp 1

Fre 2021-08-27 19:15 Torslanda HK:Svart - Årsta AIK HF:2                 Spekerödshallen                         

Lör 2021-08-28 12:45 Årsta AIK HF:2 - Strömstad HK:Grå                          Spekerödshallen                         

Lör 2021-08-28 14:15 Årsta AIK HF:2 - Mölndals HF                           Spekerödshallen                         

Lör 2021-08-28 15:45 Stenungsunds HK R - Årsta AIK HF:2                  Spekerödshallen

Grupp 2

Fre 2021-08-27 20:45 Torslanda HK:Blå - Årsta AIK HF                          Spekerödshallen                         

Lör 2021-08-28 09:00 Årsta AIK HF - Torslanda HK:Vit                          Spekerödshallen                         

Lör 2021-08-28 10:30 Strömstad HK:Svart - Årsta AIK HF                          Spekerödshallen                         

Lör 2021-08-28 13:00 Årsta AIK HF - Stenungsunds HK S                           Stora Höga Arena                         

 

Närmaste tiden blir intensiv med flera roliga cuper. Fantastisk skoj att vi kan spela med två lag och att mer eller mindre alla 20 tillgängliga spelare kan vara med!

 • Stenungs cupen 27-29/8        2 lag anmälda, 19 tjejer
 • Skurucupen 3/9 -5/9              2 lag anmälda, 20 tjejer
 • Göteborg cup 10/9-12/9        2 lag anmälda 19 tjejer
 • Seriestart 18/9-19/9

 

Nu kör vi så det ryker – För vi älskar handboll !

 

Inbjudan till Norden Cup 2021
2021-07-12 11:53
Inbjudan Norden cup 2021

Nu är säsongen 2020/2021 slut och vi kan konstatera den inte blev vad vi hoppats på avseende läger/cuper, matcher och gemensamma resor och annat skoj. Men, när vi summerar säsongen kan vi dock se att tjejerna tränat mer och bättre än någon säsong tidigare. Vi har trots allt spelat en del matcher och på dessa har tjejer visat att vi tagit stora kliv i utveckling även denna säsong, så vi är defintivt på rätt väg. Nu har vi dessutom fått en bra morot inför sommarträningen...

 

Inbjudan till Norden cup 2021

Vi har med stor glädje mottagit inbjudan till Norden cup i Göteborg 27/12-30/12. Norden cup, det inofficiella nordiska mästerskapet går av stapeln under mellandagarna och är en inbjudningstunering för B reps A- ungdom, det vill säga 2021 för lag födda 2008-2005 fördelat i olika åldersklasser och kön.

 

Vi fortsätter att jobba efter våra övergripande mål:

 • Glädjefyllda, roliga och utvecklande träningar
 • Utveckla handbollsteknik och spelförståelse
 • Bli fysiskt starkare, förbättra kondition och förebygga skador
 • Bli bra och schysta lagkamrater på handbollsplanen och bredvid
 • Tjejer, ledare och föräldrar ska ha roligt tillsammans
 • Ambition att få med alla tjejer på vår fortsatta handbollsresa 

Vi är därför mycket glada över att trots alla svårtheter denna säsong, så är vi fortfarande samma 21 tjejer som älskar handboll och längtar till nästa säsong. Planeringen är i full gång och vi har planerat för en rivstart med en läger och cuper augusti-september. Extra skoj att nästan alla tjejer är tillgängliga och att vi därmed kan spela med två lag i alla cuper. Nu ska vi äntligen komma iväg på läger och cuper! 

 

Planering av start för säsongen 2021/2022

 • 8/8 Första gemensamma träningen
 • 13-15/8 Uppstartsläger Rällsjön/Rättvik
 • 27-29/8 Stenungscupen i Stenungsund
 •   3- 5 /9 Skurucupen
 • 10-12/9 Göteborg cup
 • 18-19/9 Prel seriestart
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
SPONSORER
Bingo Stockholm - Alla hallar
STÖD ÅRSTA