SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÅRSTA HANDBOLL
F15 BLÅ (2007)

Välkommen till Årsta F07!
Foto: Pär Ahrling

Vi är 25 st tjejer födda 06/07/08 som älskar handboll, vi kommer säsongen 2022/2023 spela seriespel i F16 Nivå 1 och F16 Nivå 2 och USM F16. Cupspel i bl.a. Annliz Cup, Norden Cup, PW Cup i Norge. 

 

Huvudtränare är Tomas Ryde med mångåriga meriter som ex förbundskapeten i Sveriges damlandslag 1990-94 och 1999-03 Rumäniens damlandslag 2015-16 inkl VM brons 2015. Tomas vann även Womens Champions League med danska Viborg 2006. Senaste internationella tränaruppdraget var CMS Bukarest och Rumänska landslaget 2019. 

 

Vår ambition är att med engagemang och glädje skapa de bästa möjliga förutsättningar för att utveckla sitt handbollskunnande och få en sund inställning till träning och tävling i ett lag. 

 

Målsättningen är att skapa en unik miljö för handbollsutveckling i Stockholm. 

 

Instagram:  arstaaikf07_
Sponsorer:
  • Nybron Advokater
  • Knowledgebase
  • Hard Rock Engineering
  • Nova Omsorg
  • Divanmedicin
  • Innoproach

  • Dekiru Solutions

 

Klara för USM steg 4!
2023-01-24 12:24
Steg 4 - Här kommer vi!

I helgen var vi i ett kylslaget och vintrigt Ludvika och spelade USM steg 3. Först mötte vi hemmalaget Ludvika som bjud på bra motstånd i första halvlek innan vi fick ordning på spelet och kunde glida ifrån till en ganska klar seger. När vi är uppe i varv så är vi relativt svårtsoppande och andra matchen mot Kroppskultur 2 blev därför en ganska behaglig upplevelse. Vi kunde summera en bra första dag och avnjuta en somrig grekisk middag bestående av främst Souvlaki och Halloumi-sallad.

 

Då det blev gruppvinst, fick tjejerna belöning i form av sovmorgon och en lugn och stillsam hotellfrukost. Sista matchen var helt avgörande för vilket lag som skulle gå till steg 4 och tjejerna satte full fart från början och det gav en klar vinst mot duktiga Härnösand.

 

Helgens matcher:

Ludvika HF - Årsta AIK HF               17  -  30

Årsta AIK HF - GF Kroppskultur 2   28  -  8 

Årsta AIK HF - Härnösand HK          33  -  17

 

Sammantaget fick vi en mycket trevlig helg tillsammans och där vi kunde fortsätta och nöta in det vi tränat på under den sista tiden. Mycket speltid till alla tjejer och gott om tid till att reflektera och utveckla både det individuella spelet och lagspelet.

 

Med flera tjejer tillbaka efter rehab så ser vi fram emot en bra träningsperiod med många aktiva tjejer på träningarna!

 

USM steg 4 spelas den helgen 11-12/3, lottningen är ej klar.

USM Steg 3 i Ludvika 21/2-22/2
2023-01-20 11:02
Foto: Pär Ahrling

Nu till helgen bär det av till Ludvika för steg 3 i USM. Vi känner oss väl förberedda efter en bra höst och dessutom cupspel på jullovet i form av både Norden Cup och Hallbybollen. Vi har många positiva minnen från USM tidigare och hoppas på ännu fler. I onsdags var vi 24 st tjejer på träningen, även om inte alla är skadefria så var det verkligen ett steg i rätt riktning. Bra träning och information gör att vi känner oss väl förberedda!

 

Vi ser verkligen fram emot fortsättningen i USM och en rolig helg tillsammans i Ludvika, där vi hoppas på en roligare vistelse än när vi spelade USM för 2 år sedan under pandemin, då vi knappt fick lämna omklädningsrummet på hela helgen… Arrangörerna gjorde verkligen det bästa av läget den gången, men vi är helt övertygade om att det kommer bli ännu roligare denna gång!   

 

Vi kommer att på lördagen spela ett gruppspel tillsammans med hemmalaget Ludvika och Kroppskultur från Uddevalla. Samtidig spelar ytterligare en 3-lags grupp och när helgen är slut kommer 2 lag av dessa 6 lag att ha gått vidare till USM Steg 4 i mars. Lär mer nedan:

 

Det gäller att komma 1:a eller 2:a i gruppen för att på söndagen ha chans att gå vidare till Steg 4. Länk till resultat tabell -> http://ta.svenskhandboll.se/SerieAndMatchResult/Review?seasonId=2022&divisionId=2200564&showTeamDivisionTable=true&countyId=2100

 

Spelprogram lördag 21/2 - Steg 3 Grupp 1A

12.30 Ludvika HF – Årsta AIK HF

15.10 Årsta AIK HF – GF Kroppskultur 2

 

Grupp 1B består av Skövde HF 1, Härnösand HK och IFK Nyköping

 

Spelprogram söndag 22/2  

10.30 1:an Grupp 1B – 2:an Grupp 1A

12.00 1:an Grupp 1A – 2:an Grupp 1B

 

Vinnarna i dessa matcher går till USM Steg 4. Länk till söndagsmatchen -> http://ta.svenskhandboll.se/SerieAndMatchResult/Review?seasonId=2022&divisionId=2200566&showTeamDivisionTable=true&countyId=2100

 

Följ oss på Insta: arstaaikf07_

  

Norden Cup 27/12-30/12
2022-12-27 00:20

För tredje gången har vi blivit inbjudna till Norden Cup, de tidigare två gångerna har cupen blivit inställd pga pandemin. Nu när året börjar lida mot sitt slut kan vi med stor glädje konstatera att det varit ett mycket framgångsrikt år. Vi lyckades vinna serien i både F14 och F15 samt regionslutspelet i F14. Utöver det så blev det vinst i Irstablixten, Eken Cup och även Skurucupen på hösten i F16-klassen. Kronan på verket var USM där gick obesegrade genom hela USM och vann finalspelet i Uppsala och kan titulera oss Svenska Mästare i F14.

 

Efter att ha spelat mängder med matcher mot Stockholmslagen och de bästa lagen i Sverige så är det en extra kick att möta lag från andra länder. I våras var vi Larvik, Norge och spelade PW Cup mot de bästa norska lagen och lyckades ta oss ända till final, där det tyvärr blev förlust KFUM Stavanger som vi nu möter i Norden Cup. I Partille Cup lyckades vi i gruppspelet besegra de tyska slutvinnarna TH Niedersachsen i en mycket tuff match. Sedan åkte vi ut i kvartsfinalen med udda målet mot norska Söreide IL. Mycket roliga och utvecklande matcher på alla plan.

 

Nu får vi verkligen en utmaning med Norden cup i F16-klassen som innebär mer fysiskt spel mot mycket duktigt motstånd. Vi har succesivt vuxit in i F16-klassen under hösten och endast förlorat en match i serien mot just Skuru IK som vi ska försöka ta revansch på i gruppen. Följ oss på cupens hemsida: https://www.procup.se/cup/35468.htm?f=CLASS eller på vårt Insta-konto: arstaaikf07_  

 

Spelprogram

Tis 2022-12-27 19:00 Årsta AIK -  Sinsen-Refstad                                

Ons 2022-12-28 10:00 Skuru IK -  Årsta AIK                                          

Ons 2022-12-28 15:00 Valur -  Årsta AIK                                             

Ons 2022-12-28 21:00 Årsta AIK -  KFUM Stavanger 

 

Så här beskriver Kärra HF Norden cup som de arrangerar för 19:e året.

 

Norden Cup, Göteborg är en inbjudningsturnering där många av de bästa lagen deltar. Turneringen får årligen ca 2000 spelare till Göteborg för att göra upp om den Nordiska mästartiteln. De lag som bjuds in till Norden Cup har på olika sätt kvalificerat sig via framstående resultat i riksmästerskap, cupspel, seriespel eller via rekommendationer från nationella förbund. Alla lag som blir inbjudna håller alltså dokumenterad toppklass.

 

Traditionsenligt brukar de nationella mästare från Sverige, Danmark, Norge, Island och Finland delta i turneringen. Flera av dagens toppspelare som idag spelar i de stora europeiska proffsligorna i Tyskland och Danmark har deltagit i Norden Cup under årens lopp.

 

                       

7 st Årsta-tjejer med i Distriktslaget!
2022-09-29 17:47
USM-Guldfirande i Uppsala! Foto: Pär Ahrling

Troligen har vi skrivit lite ”Årsta-historia” då vi fick med hela 7 st tjejer i distriktslaget för F07 som ska spela Sverigecupen i november. Vi ser det som en stor framgång för hela Årsta Handboll som på allvar börjar ta den plats som föreningen förtjänar i Stockholmshandbollen. Strävan har alltid varit att det ska vara roligt att träna och att det i sin tur ger resultat i form av individuellt och kollektiv utveckling som gör det ännu roligare att träna och spela handboll!  

 

Självklart gläds vi åt de tjejer som kom med denna gång, men vi vet också att det är små marginaler om man blir uttagen eller inte. I denna ålder så händer otroligt mycket med både kropp och själ och de som har rätt inställning och vilja kommer i slutändan att bli riktigt duktiga seniorspelare oavsett om man kom med i distriktslaget eller inte! Laget består idag av en grupp med mycket ambitiösa tjejer och tränare, vilket gör att förutsättningarna för fortsatt utveckling verkligen finns i Årsta AIK. Vi kommer att fortsätt att träna bra under Tomas Rydes ledning och spela cuper med två lag där alla ges mycket speltid och hela tiden ställs inför nya utmaningar!

 

Efter förra årets succé med vinst i USM för F14, tar vi nu ny sats i årets USM för F16. Vår USM-resa börjar nu i helgen med steg 1 i Torshälla/Eskilstuna. Vår grupp består av Göksten, Alingsås, Hammarby och Spånga. Vi åker på lördag morgon och spelar två matcher lördag och söndag. Vi kommer även att på lördag se damlandskampen Sverige-Brasilien i STIGA Arena, Eskilstuna.

        

Lördag

11.00  Gökstens BK - Årsta AIK HF

14.00  Årsta AIK HF - Alingsås HK

 

Söndag

10:30 Hammarby IF HF 2 - Årsta AIK HF

16:00 Årsta AIK HF - Spånga HK

 

Följ oss på -> - Svenska Handbollförbundet (svenskhandboll.se)

Vinst i Skurucupen igen!
2022-09-05 14:37
Segerglädje efter vinst i Skurucupen 2022 Foto: Pär Ahrling

Förra helgen var vi i Skövde på Annliz cup, en inbjudnings cup med några utav de bästa F16-lagen i Sverige. Vi kom då på klart godkänd 4:e plats. Cupen avslutades med ett par riktigt tuffa matcher där vi inte räckte till varken orkesmässigt eller spelmässigt, men vi kom hem med nyttig erfarenhet.

 

Även under Skurucupen spelade vi två lag och båda lagen vann sina grupper efter mycket bra spel fredag/lördag. Lottningen gjorde att ena laget behövde spela 1/8-delsfinal medan det andra laget gick direkt till kvartsfinal. Båda lagen fick möte finska Pargas, Årsta 1 vann 1/8-delen med 18-13 och Årsta 2 vann sin kvartsfinal med 21-6. Det innebar att Årsta 1 i sin kvartsfinal fick möta Skuru 1 som vi efter en mycket jämn match förlorade med 14-15. Lite surt när vi var så nära, men Årsta 1 kan vara stolta över sin insats!

 

I semifinlen fick Årsta 2 möte Skånela, där vi efter en jämn inledning fick ett visst grepp och  ledning med 9-6 i paus. Försvarspelet och målvaktsspelet blev bara bättre och bättre ju längre matchen led. När vi sedan kunde både kontra och spela ett bra uppställt spel så rann siffrorna iväg till 19-10! Sammantaget en riktigt bra match och i synnerhet försvarspelet som var riktigt bra.

 

Motståndare i finalen blev Skuru1, samma Skuru som lite snöpligt slog ut Årsta 1 i kvartsfinalen – nu skulle vi ta revansh! Om försvarspelet var bra i semin så var det ännu vassare i finalen som var mer eller mindre avgjord i paus, då vi endast släppt in två mål och själva gjort åtta. Det innebar 8-2 i paus efter galet bra försvar och målvaktsspel! I andra halvlek försökte Skuru med 7-6 spel, men vi kunde vinna med klara 19-12. Tjejerna visade att storleken inte har någon betydelse, utan snabba fötter och skallar i kombination med samarbete räcker utroligt långt! Det räckte denna helg till vår första vinst i F16-klassen och att vi dessutom försvarade vår vinst från Skuru cupen förra året!

 

Nu ser vi fram emot en bra träningsvecka som avslutas med ett roligt Årsta-läger i Katrineholm.

Vinst i USM F14
2022-05-11 23:17
Segerjubel efter USM-guldet. Foto: Pär Ahrling handboll_i_fokus
 
Årsta F07 2:a i PW Cup i Norge!
2022-04-12 15:16
Final i Peter Wessel Cup 2022 - Jotron Arena, Larvik

Ingen i Larvik visste var i Sverige Årsta ligger eller om vi kunde spela handboll. Nu vet de att Årsta ligger i Stockholm och att Årsta AIK kan spela handboll 😊 Efter en storstilad insats av tjejerna så hade vi 37 norska lag bakom oss endast KFUM Stavanger före oss. Vilket innebar en finfin andra plats i Peter Wessel Cup 2022, där alla de bästa norska lagen deltar. Alla de 7 norska lag som var inbjudna till Norden cup deltog denna helg, så det var verkligen hög kvalitet på PW Cup.

 

Vi hade den stora glädjen att Tomas Ryde följde med oss och coachade tjejerna hela cupen – ett stort tack Tomas för ditt underbara engagemang, den glädje och den handbollskunskap du sprider i gruppen! Förhoppningen är att få ännu fler helger tillsammans – tack Tomas!

 

Fredag

Resan började i fredags kl 06.30 vid OK i Västberga, där vi hämtade ut två minibussar utöver en bil som skulle ta oss till Larvik via Strömstad, där vi skulle ta färjan över till Sandefjord. Vi hade kollat väderrapporten och det skulle inte vara några problem västerut. Hmm, väderexperterna hade missat ovädret i Örebro-området och dess konsekvenser för trafiken i området… Kortfattat så fastnade båda minibussarna bakom en olycka strax efter Örebro och fick styra om kursen och köra via Oslo. Bilen lyckades efter diverse omvägar precis hinna med färjan och kunde till slut avnjuta en god buffé i mer eller mindre ensamhet 😊 Oavsett väg så kom alla fram vid 17.00, vilket var det viktigaste.

 

Ett stort tack till våra sponsorer: Nybron Advokater och Hard Rock Engineering som sponsrade med minibussarna!

 

Väl framme i Larvik så var det klarblå himmel och 5-10 grader hela helgen. Vi bodde i en skolsal som var i samma byggnad som hallen vi spelade gruppspelet i. Dessutom hade vi gångavstånd till matsalen och huvudarenan, så vi kunde gå till alla ställen. Vi visste ingenting om lagen mer än att de flesta lag skulle vara väldigt duktiga och att vi i gruppspelet skulle möta både hemmalaget Larvik Turn och Vestby HK som båda var inbjudna till Norden Cup…. En härlig utmaning skulle man kunna säga och vi gillar utmaningar!

 

Lördag

Vi fick en kanonstart med vinst mot Hallden HF med 23-8 efter att ha lyckats med det mesta. Sedan match mot duktiga hemmalaget Larvik Turn, en tuff match som vi lyckades vinna med 19-14. På kvällen återstod gruppfinal mot Vestby som vi visste skulle bli ännu tuffare och så blev det. Underläge 5-10 i paus och det såg riktigt mörkt ut, men efter ett bra snack i paus och stort Årsta-hjärta så lyckas vi kriga oss tillbaka och matchen slutar oavgjort 15-15. Precis vad vi behövde för att vinna gruppen! Efter en skön och välbehövlig dusch så avslutades lördagen på en trevlig hamburgerrestaurang i Larvik – trötta och nöjda tjejer somnade gott!

 

Söndag

Söndagar på cuper är alltid speciella så till vida att man inte vet när det tar slut. Vi visste att handbollsdagen började 9.35 mot Sola HK, men den kunde sluta kl 10.10 eller i bästa fall med final och då ca. 19.00. Dessbättre vann vi med 21-14 efter en bra insats. Redan i 1/8-delsfinalen väntade en gruppvinnare, Halsen IF, inget gratis här inte… Efter en stabil och bra insats så vann vi med 20-16. Väl i kvartsfinal så finns det absolut inga lätta motståndare, vilket stämde mycket bra på Naerbö IL som kom tvåa i PW Cup när den spelades 2020. Vi gör nog vår bästa match hittills och Fanny i målet gör flera straffräddningar, vilket gör att vi till slut lyckas vinna med 17-14 och är därmed klara för semifinal – galet!

 

I söndagens fjärde match och tillika semifinalen väntar Flint Tönsberg Handboll som gått som tåget och vunnit alla matcher. Då de spelat i andra hallar än oss så visste vi inget om dem mer än att de ett bra lag. Även om det var fjärde matchen så hade vi fortfarande gott om energi kvar och tjejerna fick till ett strålande försvarsspel och Fanny i målet fortsatte och rädda straffar. När vi sedan var riktigt vassa framåt så blev det till slut en ganska klar seger med 23-17. Segerjubel och final…

 

Finalen skulle spelas mot KFUM Stavanger i stora Jotron Arena som man nu öppnat upp och gjort till en spelplan, där det tidigare var två planer. Proffsig inramning med inspringning och

Norska nationalsången och 10.000 NOK till vinnaren. KFUM Stavanger hade vunnit semifinalen i förlängning och kom med stort självförtroende precis som vi. Matchen började strålande för vår del med ett snabbt anfallsspel och bra avslut vilket gav en 4-1 ledning. Sedan hade vi en riktigt tuff period med någon utvisning och en del  tekniska misstag, vips så var vi i underläge med 5-9. Efter en time-out lyckades krympa till underläge med 2 bollar i paus. Starten på andra halvlek blev inte vad vi tänkt oss, utan vi hamnade relativt snapp i under läge med 4 bollar och då såg det mörkt ut… Sedan fick vi en utvisning med oss och utnyttjade den bra och fick ett fint flyt i spelet och hade 13-14 och ett friläge som vi tyvärr sköt i stolpen. I stället blev det 13-15 i anfallet efter och även 13-16 och då var det kört för vår del – Ett stort grattis till KFUM Håndball Stavanger!

 

Utöver ett fantastiskt fint spel av hela laget så kunde vi glädja oss åt att både Mika och Tilda kom med i PW Cupens All-star Team. Vår enda målvakt, Fanny räddade 7 raka straffar i kvartsfinalen och semifinalen! Vi skulle kunna räkna upp alla 14 tjejer för deras grymma prestationer under våra 8 matcher för de är de värda.

 

Vid 8-tiden på söndagskvällen var uppdraget slutfört för tjejerna och de kunde välförtjänt krypa in minibussarna/bilen och sluta ögonen. Chaufförerna var inte riktigt klara med sitt uppdrag, utan det var bara att sätta sig bakom ratten tillsammans med var sin kompis och styra ratten de 65 milen mot Stockholm. Strax efter 04.00 var alla hemma och kunde krypa ner i sina sängar. En helg som de flesta kommer att minnas livet ut!

 

USM Finalspel 6/5-8/5

Vi hoppas givetvis att många Årsta supportrar kommer och hejar i Uppsala. Igår släpptes biljetterna och dessa brukar ta slut ganska fort. Enligt de som vet så är det en fantastisk upplevelse att vara på plats vid finalspelet i Uppsala. Det spelas högkvalitativa handbollsmatcher på 4 planer samtidigt från fredag lunch till söndag kväll i klasserna F14, F16, F18 och P14, P16, och P18.

 

Länk till biljetter -> IFU Arena - Startsidan (ebiljett.nu)

 

Årsta F07:s spelprogram

fre 06/05 14:45 Årsta AIK HF-Lödde Vikings HK                      IFU Arena C           

fre 06/05 19:45 Skuru IK-Årsta AIK HF                                     IFU Arena A           

lör 07/05 12:00 Årsta AIK HF-Skövde HF Röd                          IFU Arena F

 

Länkt till spelprogram -> CupModule - Svenska Handbollförbundet (svenskhandboll.se)

 

Jubel i Irstablixten 2022!
2022-04-07 12:37
Årsta F07 hissar bucklan mot skyn! Foto: Pär Ahrling

Vi har en massa härliga minnen från Irsta blixten som vi vann 2018 och i helgen så fortsatte vi att fylla på med ännu fler härliga minnen. Vi ställde upp med två lag och båda lagen tog sig till A-slutspel där Årsta lag 2 på söndags morgonen vann mot både Skövde HF och RP innan de ställdes mot Årsta lag 1 som i sin tur vunnit sin kvartsfinal mot Haninge HK. Då ska vi veta att både Skövde och Haninge har gått till finalspelet i USM, så båda Årsta-lagen gjorde verkligen strålande insatser! Extra tufft för lag 2 som fick spela 3 matcher inom av 2,5 timmar, men de visade en härlig inställning, även om det var tungt på slutet 😊

  

I finalen väntade IFK Bankeryd som imponerat under hela cupen och även besegrat Årsta lag 2 i gruppspelet. För övrigt vår första förlust i Irstablixten, de tre gånger vi deltagit. Vi visste att de skulle bli en tuff final och det blev det verkligen. Bankeryd satte käppar i hjulen för vårt ditintills fina anfallsspel vilket gjorde att vi låg under med 5-7 i paus. Tjejerna har vid ett flertal tillfällen visast att när det väl drar ihop sig så finns det en växel till. Efter ett grymt försvarsspel och målvaktsspel så kom vi tillbaka in i matchen och när vi också fick bättre fart i anfallsspelet,  lyckades vi vända matchen och vinna med 12-9.

 

Sammantaget en mycket lyckad helg där vi valde att bo på Åsby Hotell i Hallstahammar, vilken var en fullträff. Nyrenoverade rum, bra mat och en härlig miljö med bl.a. en gammal bowling bana i källaren som byggdes 1944 (vilket sammanträffande). Äntligen fick vi komma iväg på cup och få hänga tillsammans och inte minst heja på varandra med våra nya flaggor som Sanna fixat! Tack för stödet Årsta FA som tillsammans med spelare, föräldrar och handbollsvänner hjälpte oss att vända finalen. 

 

Vi gläds enormt mycket över att vi har så många duktiga tjejer, vilket gjorde att kunde ta oss fram till semi med båda lagen i F14 och sedan vinna Irstablixten som ett lag - Årsta F07!

 

Nya utmaningar - PW Cup i Larvik 8/4-10/4

Som sagt, vi gillar utmaningar, så vi tvekade inte en sekund när vi fick en möjlighet att åka till Norge och spela PW Cup i Larvik. Även om det innebär minimalt med vila för spelare, ledare och supportrar så åker åker vi igen på fredag morgon. Så nu är det bara att tvätta och packa om …

 

Årsta AIK är det enda svenska laget och för övrigt det enda icke norska laget i cupen😊 Vi kommer att få möta tuffast möjliga motstånd då de bästa norska lagen blivit inbjuda. Vi får sällskap av Stockholmspolisen A-flickor (F05/F06) som via sina kontakter hjälp oss att komma med i cupen. Avresa 06.30 fredag morgon, för att sedan ta färjan från Strömstad till Sandefjord, spännande… 

 

Extra roligt att vår "över-coach" Tomas Ryde följer med och coachar tjejerna i helgen. Tomas har varit med mycket på träningarna, men nu tar vi det ett steg till :-) 

 

Här finner ni länk till cupens hemsida:  PWcup.no  

 

Lördag 9/4 Grupp C

09:20 J14 Halden HF -  Årsta AIK HF                     Farris Farrishallen

14:40 J14 Larvik Turn - Årsta AIK HF                     Farris Farrishallen

18:00 J14 Vestby HK  - Årsta AIK HF                     Farris Farrishallen

 

Söndag 10/4 Slutspel – beror på placering i grupp C

1/32-del  

09:10 4:an grupp B - 4:an grupp C Farris Farrishallen

 

1/16-del

09:35 1:an grupp C -  3:an grupp A Arena 2 Jotron Arena

 

1/16- del

10:10 1:an grupp A - 3:an grupp C Arena 1 Jotron Arena

 

1/16-del

12:05 2:an grupp B - 2:an grupp C Fram Framhallen

USM – Klara för Finalspel!
2022-03-22 17:10
Segervrål tillsammans med Årsta-klacken!

För första gången sedan 2004 är Årsta Handboll respresenterade i USMs finalspel, då var det 89:orna nu 07:orna! Efter gruppvinst även i steg 4 så är vi ett de 8 lagen som gör upp om SM-guldet i Uppsala 8-10 maj.

 

På förhand så förstod vi att det skulle bli mycket tufft, då vi lottades möta vassa GUIF Eskilstuna, dessutom på bortaplan i Stiga Sport Arena, Eskilstuna. Innan dess så hade vi bra motstånd även av Allingsås, Ankaret och Lidingö, men efter bra insaster i dessa matcher så blev det en helt avgörande gruppfinal i sista matchen mot GUIF. Vi har möts otaliga gånger i cuper och desutom spelat ett antal träningsmatcher och känner varandra mycket väl både på plan och bredvid. Även om det är tuffa och ibland avgörande matcher så är det alltid bra stämning både bland spelare, ledare och föräldrar.

 

Lite kuriosa: Första gången vi spelade mot varandra var i två semifinaler på Järnvägen Cup på en miniplan på gräs, när tjejerna var 9 år. Dommaren vi hade var +75, dvs mycket rutinerad, men hade lite svårare med räkningen, vilket både vi och Guif noterat tidigare under cupen. Så vi utsåg var sin förälder som räknade målen för att undvika diskussioner efteråt 😊

 

Denna gång spelade vi i nya morderna Stiga Sport Arena med en mycket ljudlig i publik, sekretariat, speaker, unga pigga domare och inte minst två lag med mycket duktiga handbollstjejer. Det hade lika gärna kunnat vara en en semifinal i USM, men nu fick vi mötas redan i steg 4. Vi rivstatade matchen och fick en drömstart och tog ledningen med 0-4 och vi spelade drömhandboll och ledde med 3-9 efter ca 15 minuter. Strålande försvarspel och målvaktspel gjorde att allt nästan kändes för bra…även om GUIF kom in i matchen lite så hade vi en mycket bra känsla i paus då vi ledde med 8-12.

 

Tyvärr gjorde vi lite mer tekniska fel och tappade lite i försvarspelet och fick några utvisningar, vips så stod matchen och vägde vid ställningen 16-16 och det var knappa 10 minuter kvar. Nu skulle det avgöras och då är det små marginaler i kombination med bra pannben och god laganda som ofta avgör. Vi har varit i denna situation tidigare och då växer hornen på tjejerna och så även denna gång, vilket gör att vi med gemensam kraft kan vinna matchen med 19-22. Dock med en stor mängd dramatik, eller vad sägs om - en straffräddning av Fanny, Greta satte 6 av 6 staffar under matchen och åkte på 3 utvisningar på sista kvarten, gjorde totalt 12 mål, tjej mot tjej spel, en avgörande lobb och Årsta-vinst! Vad mer kan man begära…

 

Ett stort tack till alla som var på plats och hejade, tjoade, stampade, tutade och skrek. Även tack till er som följde oss på distans.

 

Nu ser vi fram emot finalspelet den 8-10 maj i Uppsala och där ska vi ska göra allt vi kan för att ta oss så långt som möjligt! Då hoppas vi på många Årsta supportrar på läktaren 😊

 

Kommande veckor:

26-27/3            Serieavslutning i F14 och F15

1-3/4                Irstablixten med två lag

8-10/4              PW Cup i Larvik mot de bästa lagen i Norge

 
FÖLJ OSS
SPONSORER
Bingo Stockholm - Alla hallar
STÖD ÅRSTA