F16 (2007)

Vinst i Skurucupen igen!
2022-09-05 14:37
Segerglädje efter vinst i Skurucupen 2022 Foto: Pär Ahrling

Förra helgen var vi i Skövde på Annliz cup, en inbjudnings cup med några utav de bästa F16-lagen i Sverige. Vi kom då på klart godkänd 4:e plats. Cupen avslutades med ett par riktigt tuffa matcher där vi inte räckte till varken orkesmässigt eller spelmässigt, men vi kom hem med nyttig erfarenhet.

Även under Skurucupen spelade vi två lag och båda lagen vann sina grupper efter mycket bra spel fredag/lördag. Lottningen gjorde att ena laget behövde spela 1/8-delsfinal medan det andra laget gick direkt till kvartsfinal. Båda lagen fick möte finska Pargas, Årsta 1 vann 1/8-delen med 18-13 och Årsta 2 vann sin kvartsfinal med 21-6. Det innebar att Årsta 1 i sin kvartsfinal fick möta Skuru 1 som vi efter en mycket jämn match förlorade med 14-15. Lite surt när vi var så nära, men Årsta 1 kan vara stolta över sin insats!

I semifinlen fick Årsta 2 möte Skånela, där vi efter en jämn inledning fick ett visst grepp och  ledning med 9-6 i paus. Försvarspelet och målvaktsspelet blev bara bättre och bättre ju längre matchen led. När vi sedan kunde både kontra och spela ett bra uppställt spel så rann siffrorna iväg till 19-10! Sammantaget en riktigt bra match och i synnerhet försvarspelet som var riktigt bra.

Motståndare i finalen blev Skuru1, samma Skuru som lite snöpligt slog ut Årsta 1 i kvartsfinalen – nu skulle vi ta revansh! Om försvarspelet var bra i semin så var det ännu vassare i finalen som var mer eller mindre avgjord i paus, då vi endast släppt in två mål och själva gjort åtta. Det innebar 8-2 i paus efter galet bra försvar och målvaktsspel! I andra halvlek försökte Skuru med 7-6 spel, men vi kunde vinna med klara 19-12. Tjejerna visade att storleken inte har någon betydelse, utan snabba fötter och skallar i kombination med samarbete räcker utroligt långt! Det räckte denna helg till vår första vinst i F16-klassen och att vi dessutom försvarade vår vinst från Skuru cupen förra året!

Nu ser vi fram emot en bra träningsvecka som avslutas med ett roligt Årsta-läger i Katrineholm.