SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÅRSTA HANDBOLL
F14 BLÅ (2007)

Årsta F07 2:a i PW Cup i Norge!
2022-04-12 15:16
Final i Peter Wessel Cup 2022 - Jotron Arena, Larvik

Ingen i Larvik visste var i Sverige Årsta ligger eller om vi kunde spela handboll. Nu vet de att Årsta ligger i Stockholm och att Årsta AIK kan spela handboll 😊 Efter en storstilad insats av tjejerna så hade vi 37 norska lag bakom oss endast KFUM Stavanger före oss. Vilket innebar en finfin andra plats i Peter Wessel Cup 2022, där alla de bästa norska lagen deltar. Alla de 7 norska lag som var inbjudna till Norden cup deltog denna helg, så det var verkligen hög kvalitet på PW Cup.

 

Vi hade den stora glädjen att Tomas Ryde följde med oss och coachade tjejerna hela cupen – ett stort tack Tomas för ditt underbara engagemang, den glädje och den handbollskunskap du sprider i gruppen! Förhoppningen är att få ännu fler helger tillsammans – tack Tomas!

 

Fredag

Resan började i fredags kl 06.30 vid OK i Västberga, där vi hämtade ut två minibussar utöver en bil som skulle ta oss till Larvik via Strömstad, där vi skulle ta färjan över till Sandefjord. Vi hade kollat väderrapporten och det skulle inte vara några problem västerut. Hmm, väderexperterna hade missat ovädret i Örebro-området och dess konsekvenser för trafiken i området… Kortfattat så fastnade båda minibussarna bakom en olycka strax efter Örebro och fick styra om kursen och köra via Oslo. Bilen lyckades efter diverse omvägar precis hinna med färjan och kunde till slut avnjuta en god buffé i mer eller mindre ensamhet 😊 Oavsett väg så kom alla fram vid 17.00, vilket var det viktigaste.

 

Ett stort tack till våra sponsorer: Nybron Advokater och Hard Rock Engineering som sponsrade med minibussarna!

 

Väl framme i Larvik så var det klarblå himmel och 5-10 grader hela helgen. Vi bodde i en skolsal som var i samma byggnad som hallen vi spelade gruppspelet i. Dessutom hade vi gångavstånd till matsalen och huvudarenan, så vi kunde gå till alla ställen. Vi visste ingenting om lagen mer än att de flesta lag skulle vara väldigt duktiga och att vi i gruppspelet skulle möta både hemmalaget Larvik Turn och Vestby HK som båda var inbjudna till Norden Cup…. En härlig utmaning skulle man kunna säga och vi gillar utmaningar!

 

Lördag

Vi fick en kanonstart med vinst mot Hallden HF med 23-8 efter att ha lyckats med det mesta. Sedan match mot duktiga hemmalaget Larvik Turn, en tuff match som vi lyckades vinna med 19-14. På kvällen återstod gruppfinal mot Vestby som vi visste skulle bli ännu tuffare och så blev det. Underläge 5-10 i paus och det såg riktigt mörkt ut, men efter ett bra snack i paus och stort Årsta-hjärta så lyckas vi kriga oss tillbaka och matchen slutar oavgjort 15-15. Precis vad vi behövde för att vinna gruppen! Efter en skön och välbehövlig dusch så avslutades lördagen på en trevlig hamburgerrestaurang i Larvik – trötta och nöjda tjejer somnade gott!

 

Söndag

Söndagar på cuper är alltid speciella så till vida att man inte vet när det tar slut. Vi visste att handbollsdagen började 9.35 mot Sola HK, men den kunde sluta kl 10.10 eller i bästa fall med final och då ca. 19.00. Dessbättre vann vi med 21-14 efter en bra insats. Redan i 1/8-delsfinalen väntade en gruppvinnare, Halsen IF, inget gratis här inte… Efter en stabil och bra insats så vann vi med 20-16. Väl i kvartsfinal så finns det absolut inga lätta motståndare, vilket stämde mycket bra på Naerbö IL som kom tvåa i PW Cup när den spelades 2020. Vi gör nog vår bästa match hittills och Fanny i målet gör flera straffräddningar, vilket gör att vi till slut lyckas vinna med 17-14 och är därmed klara för semifinal – galet!

 

I söndagens fjärde match och tillika semifinalen väntar Flint Tönsberg Handboll som gått som tåget och vunnit alla matcher. Då de spelat i andra hallar än oss så visste vi inget om dem mer än att de ett bra lag. Även om det var fjärde matchen så hade vi fortfarande gott om energi kvar och tjejerna fick till ett strålande försvarsspel och Fanny i målet fortsatte och rädda straffar. När vi sedan var riktigt vassa framåt så blev det till slut en ganska klar seger med 23-17. Segerjubel och final…

 

Finalen skulle spelas mot KFUM Stavanger i stora Jotron Arena som man nu öppnat upp och gjort till en spelplan, där det tidigare var två planer. Proffsig inramning med inspringning och

Norska nationalsången och 10.000 NOK till vinnaren. KFUM Stavanger hade vunnit semifinalen i förlängning och kom med stort självförtroende precis som vi. Matchen började strålande för vår del med ett snabbt anfallsspel och bra avslut vilket gav en 4-1 ledning. Sedan hade vi en riktigt tuff period med någon utvisning och en del  tekniska misstag, vips så var vi i underläge med 5-9. Efter en time-out lyckades krympa till underläge med 2 bollar i paus. Starten på andra halvlek blev inte vad vi tänkt oss, utan vi hamnade relativt snapp i under läge med 4 bollar och då såg det mörkt ut… Sedan fick vi en utvisning med oss och utnyttjade den bra och fick ett fint flyt i spelet och hade 13-14 och ett friläge som vi tyvärr sköt i stolpen. I stället blev det 13-15 i anfallet efter och även 13-16 och då var det kört för vår del – Ett stort grattis till KFUM Håndball Stavanger!

 

Utöver ett fantastiskt fint spel av hela laget så kunde vi glädja oss åt att både Mika och Tilda kom med i PW Cupens All-star Team. Vår enda målvakt, Fanny räddade 7 raka straffar i kvartsfinalen och semifinalen! Vi skulle kunna räkna upp alla 14 tjejer för deras grymma prestationer under våra 8 matcher för de är de värda.

 

Vid 8-tiden på söndagskvällen var uppdraget slutfört för tjejerna och de kunde välförtjänt krypa in minibussarna/bilen och sluta ögonen. Chaufförerna var inte riktigt klara med sitt uppdrag, utan det var bara att sätta sig bakom ratten tillsammans med var sin kompis och styra ratten de 65 milen mot Stockholm. Strax efter 04.00 var alla hemma och kunde krypa ner i sina sängar. En helg som de flesta kommer att minnas livet ut!

 

USM Finalspel 6/5-8/5

Vi hoppas givetvis att många Årsta supportrar kommer och hejar i Uppsala. Igår släpptes biljetterna och dessa brukar ta slut ganska fort. Enligt de som vet så är det en fantastisk upplevelse att vara på plats vid finalspelet i Uppsala. Det spelas högkvalitativa handbollsmatcher på 4 planer samtidigt från fredag lunch till söndag kväll i klasserna F14, F16, F18 och P14, P16, och P18.

 

Länk till biljetter -> IFU Arena - Startsidan (ebiljett.nu)

 

Årsta F07:s spelprogram

fre 06/05 14:45 Årsta AIK HF-Lödde Vikings HK                      IFU Arena C           

fre 06/05 19:45 Skuru IK-Årsta AIK HF                                     IFU Arena A           

lör 07/05 12:00 Årsta AIK HF-Skövde HF Röd                          IFU Arena F

 

Länkt till spelprogram -> CupModule - Svenska Handbollförbundet (svenskhandboll.se)

 


Nyhetsarkiv
Vinst i USM F142022-05-11 23:17
USM F14 Steg 32022-02-04 13:55
Norden Cup Inställt!2021-12-16 23:06
USM Steg 2 i bilder2021-12-03 08:41
Vinst USM steg 22021-11-29 16:11
Gruppvinst i USM 2021-10-11 16:22
Vinst i Skurucupen!2021-09-06 15:12
Vilken säsongstart!2021-08-30 15:55
Nu växlar vi upp...!2021-05-20 14:37
Äntligen matchspel!2021-02-11 22:22
 
FÖLJ OSS
SPONSORER
Bingo Stockholm - Alla hallar
STÖD ÅRSTA