F16 (2007)

USM – Klara för Finalspel!
2022-03-22 17:10
Segervrål tillsammans med Årsta-klacken!

För första gången sedan 2004 är Årsta Handboll respresenterade i USMs finalspel, då var det 89:orna nu 07:orna! Efter gruppvinst även i steg 4 så är vi ett de 8 lagen som gör upp om SM-guldet i Uppsala 8-10 maj.

På förhand så förstod vi att det skulle bli mycket tufft, då vi lottades möta vassa GUIF Eskilstuna, dessutom på bortaplan i Stiga Sport Arena, Eskilstuna. Innan dess så hade vi bra motstånd även av Allingsås, Ankaret och Lidingö, men efter bra insaster i dessa matcher så blev det en helt avgörande gruppfinal i sista matchen mot GUIF. Vi har möts otaliga gånger i cuper och desutom spelat ett antal träningsmatcher och känner varandra mycket väl både på plan och bredvid. Även om det är tuffa och ibland avgörande matcher så är det alltid bra stämning både bland spelare, ledare och föräldrar.

Lite kuriosa: Första gången vi spelade mot varandra var i två semifinaler på Järnvägen Cup på en miniplan på gräs, när tjejerna var 9 år. Dommaren vi hade var +75, dvs mycket rutinerad, men hade lite svårare med räkningen, vilket både vi och Guif noterat tidigare under cupen. Så vi utsåg var sin förälder som räknade målen för att undvika diskussioner efteråt 😊

Denna gång spelade vi i nya morderna Stiga Sport Arena med en mycket ljudlig i publik, sekretariat, speaker, unga pigga domare och inte minst två lag med mycket duktiga handbollstjejer. Det hade lika gärna kunnat vara en en semifinal i USM, men nu fick vi mötas redan i steg 4. Vi rivstatade matchen och fick en drömstart och tog ledningen med 0-4 och vi spelade drömhandboll och ledde med 3-9 efter ca 15 minuter. Strålande försvarspel och målvaktspel gjorde att allt nästan kändes för bra…även om GUIF kom in i matchen lite så hade vi en mycket bra känsla i paus då vi ledde med 8-12.

Tyvärr gjorde vi lite mer tekniska fel och tappade lite i försvarspelet och fick några utvisningar, vips så stod matchen och vägde vid ställningen 16-16 och det var knappa 10 minuter kvar. Nu skulle det avgöras och då är det små marginaler i kombination med bra pannben och god laganda som ofta avgör. Vi har varit i denna situation tidigare och då växer hornen på tjejerna och så även denna gång, vilket gör att vi med gemensam kraft kan vinna matchen med 19-22. Dock med en stor mängd dramatik, eller vad sägs om - en straffräddning av Fanny, Greta satte 6 av 6 staffar under matchen och åkte på 3 utvisningar på sista kvarten, gjorde totalt 12 mål, tjej mot tjej spel, en avgörande lobb och Årsta-vinst! Vad mer kan man begära…

Ett stort tack till alla som var på plats och hejade, tjoade, stampade, tutade och skrek. Även tack till er som följde oss på distans.

Nu ser vi fram emot finalspelet den 8-10 maj i Uppsala och där ska vi ska göra allt vi kan för att ta oss så långt som möjligt! Då hoppas vi på många Årsta supportrar på läktaren 😊