SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÅRSTA HANDBOLL
F14 BLÅ (2007)

Stark andra plats i Göteborg Cup!
2021-09-15 15:53
Härligt tur med amfibiebussen i Göteborg!

I helgen åkte vi till Göteborg för att spela Göteborg Cup. Denna cup var en av de få större cuperna som kunde genomförs 2020, även denna gång så var det en hel del anpassningar till Covid. Ex. så bodde de flesta lag på hotell, men det var det ingen som klagade på direkt😊 Maten hämtades i matlådor som fick ätas ute eller på rummen, ingen publik och slutspelet nerkortat så att gruppettor spelade ett eget slutspel och grupptvåorna ett eget osv… Nu har vi varit på en mängd cuper, vilket gör att vi ledare och tjejer är ganska vana att resa och bo på alla möjliga tänkbara ställen. Dessutom har alltid vår Sanna med oss + ofta några hjälpsamma föräldrar, denna gång var Sunna och Erik som bl.a. hämtade all mat till hotellet och dessutom filmade alla matcher.

 

Vi hade både tur och lite otur med spellottningen för våra två lag. Glädjande nog fick vi denna gång tid över till lite mer än handboll.

 

Fredag

Vi fick en tuff start på cupen då det på fredagsmorgonen visade sig att två tjejer var så sjuka att de tyvärr inte kunde följa med. Det innebar att vi endast hade 1 respektive 2 avbytare per lag…Vid lunchtid lämnade vi Stockholm i bilar och denna gång även en minibuss som Andreas pappa Nicklas fixat, perfekt! Incheckning 17.30 följt av gemensam middag i Göteborg som visade sig från sin bästa sida och vädret var verkligen med oss så vi kunde äta ute i 23 graders värme. Båda lagen spelade sedan var sin match som slutade med önskvärt resultat. Tillbaka till hotellet och där hade Sanna i vanlig ordning dukat upp med kvällsmål.

 

Lördag

Första match kl 15.00 och det resulterade i vår första gemensamma sovmorgon och dessutom hotellfrukost… det var uppskattat! Vi hade planerat in en sightseeing i Göteborg med an amfibiebuss som går både på land och i vattnet. Om vädret var strålande på fredagen så var det klassiskt Göteborgsväder på lördagen, dvs ösregn. Rundturen var riktigt trevlig, med mycket Göteborgshumor och förhoppningsvis lärde sig tjejerna något nytt. Varje rum hade två uppgifter under dagen, det första var att fundera på en målsättning för säsongen och det andra var att snappa upp så mycket info om Göteborg på rundturen.

 

Båda lagen spelade ytterligare två matcher vardera och efter fina insatser så blev det ytterligare två vinster vardera och var sin gruppvinst! Väl tillbaka på hotellet blev det först redovisning av målsättningen för säsongen som vi ska jobba vidare med. Därefter en stentuff frågesport om Göteborg där tjejerna bl.a. fick lära sig att IFK Göteborg hade 4 st Glenn i sitt vinnande lag 1982 samt att han som byggt bussen i USA hette John… Därefter fri aktiviteter på hotellet😊

 

Söndag

Söndagen är som bekant den stora slutspelsdagen som kan sluta när som helst, mycket nerv och omöjlig att planera. Det är väl det som trots allt är tjusningen, eller? Vi hade maximalt oflyt i ”slutspelslottningen”. Av 10 gruppvinnare så var det 4 lag som var tvungna att spela 1/8-delfinaler på söndag förmiddag för att sedan spela kvartsfinaler på eftermiddagen. Givetvis fick båda våra lag spela 1/8-delsfinal och dessutom mot tuffast möjliga motstånd i form av Torslanda och Ljunghusen. Ena laget lyckades vinna mot Torslanda, medan tyvärr det andra laget föll mot Ljunghusen efter en bra match.   

 

I kvartsfinalen fick möta Haninge som vann förra årets Göteborg cup, efter mycket tight match så lyckade vi vinna och ta oss till semifinal mot Huddinge. Även matchen mot Huddinge blev jämn, men vi lyckades även denna gång dra det längsta stråt. Då var vi i final och nu väntade Ljunghusen igen, samma lag som vann mot vårt andra lag i 1/8-deln. Förra helgen vann vi med en boll och vi ledde även denna gång med en boll när det återstod 2 min, men denna gång var det Ljunghusen tur att vinna. Grattis Ljunghusen och grattis till alla våra tjejer som gjort ännu en strålande insats!

 

Vi tog oss igenom hela cupen med 17 spelare på två lag. Tjejerna visade en helt otrolig inställning, kämpade och peppade varandra oavsett resultat och trötthet. När vi åkte hemåt så var det 17 trötta men glada och skadefria spelare. De hade inga problem att somna när de väl var hemma ca 02.00…

 


Nyhetsarkiv
Vinst USM steg 22021-11-29 16:11
Gruppvinst i USM 2021-10-11 16:22
Vinst i Skurucupen!2021-09-06 15:12
Vilken säsongstart!2021-08-30 15:55
Nu växlar vi upp...!2021-05-20 14:37
Äntligen matchspel!2021-02-11 22:22
 
FÖLJ OSS
SPONSORER
Bingo Stockholm - Alla hallar
STÖD ÅRSTA