SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÅRSTA HANDBOLL
F13 BLÅ (2007)

Inställda matcher igen – men vi älskar handboll!
2021-03-05 16:05
Fredagsträning innan sportlovet med 16 handbollsugna tjejer

Trots mycket tuffa förutsättningar för alla handbollsälskare och i hela samhället under pandemin, så kämpar vi vidare. Snart har vi kämpat ett helt år och vi kommer att få kämpa ytterligare ett bra tag till.

Ena stunden träning inne, nästa träning ute eller ingen träning alls. Samma sak i skolan, ena dagen skolundervisning, nästa dag distansundervisning.   

 

Vi ledare har tappat räkningen på hur många gånger vi fått planera om träningar, matcher, cuper, etc. Säsongsplanering existerar inte längre, nu är det flexibla veckoplaneringar och månadsplaneringar som gäller, inget som lärdes ut på tränarutbildningen… Anmäla till seriespel och cuper, inbetalning av anmälningsavgifter, begäran om återbetalning… planera om, ny information till tjejer och föräldrar…       

 

Så har det sett ut under snart ett års tid, men samtidigt har handbollen hållit oss alla samman och ofta varit glädjen i denna tuffa tid. Vi har ända sedan starten av detta lag haft några övergripande mål med verksamheten. Dessa har verkligen satts på prov under detta år, men också visat att de även fungerar även när det är tuffa förutsättningar. Det krävs bara lite mer kreativitet och flexibilitet.     

 

Våra övergripande mål:

  • Glädjefyllda och roliga aktiviteter
  • Utveckla handbollsteknik och spelförståelse
  • Bli fysiskt starkare, förbättra kondition och förebygga skador
  • Bli bra och schysta lagkamrater på handbollsplanen och bredvid
  • Tjejer, ledare och föräldrar ska ha roligt tillsammans
  • Ambition att få med alla tjejer på vår fortsatta handbollsresa  

 

När vi nu summerar nästan ett år med pandemin så kan vi konstatera att vi trots allt haft i snitt 3,5 träningar per vecka inklusive sommarperioden och vi haft en närvaro på ca 82%. Vi brukar använda uttrycket ”För vi älskar handboll” och det har verkligen genomsyrat detta tuffa år. Tjejerna tycker om att träffas och umgås i någon form. Det har varit ledarnas uppgift att lösa om det så är via Teams, snöblandat regn ute eller inne i en skön handbollshall. Oavsett var vi är någonstans så ska så har vi nästan alltid roligt tillsammans!   

 

Efter lite sportlovsuppehåll så drar vi igång igen på söndag 7/6 kl 16.45-18.40 i Sjöstadshallen. Därefter blir det ordinarie träningstider måndag, onsdag, fredag + träning i helgerna. Helgtiderna varierar så titta i kalendern. 

 

Kommande aktiviteter:

7/3 Sö 16.45-18.40 Träning, Sjöstadshallen, samling 16.45

8/3 Må 17.30-19.40 Träning, Sjöstadshallen, samling 17.20

10/3 On 16.00-18.10 Träning, Liljeholmshallen, samling så fort man kan…

12/3 Fr 17.00-19.10 Träning Vintervikshallen, samling 16.50

14/3 Sö 16.00-18.00 Internmatch/Träning, Sjöstadshallen, samling 15.50.

 
SPONSORER
STÖD ÅRSTA
Bingo Stockholm - Alla hallar