Välkommen till Årstas nya hemsida!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÅRSTA HANDBOLL
P12 BLÅ (2008)

Alla matcher flyttas fram, seniorer och juniorer pausar träningarna, till och med 19 november
2020-10-29 23:39
Alla matcher flyttas fram, seniorer och juniorer pausar träningarna, till och med 19 november
Från och med den 29 oktober har de allmänna råden för Stockholms region skärpts. Det innebär att till och med den 19 november kommer en del verksamhet att pausas. 

Riksidrottsförbundet har meddelat att idrottsverksamhet med betydande grad av närkontakt vid utövning kan genomföras, så länge Folkhälsomyndighetens allmänna och generella råd följs. Svenska handbollsförbundets hemsida uppdateras löpande med information, rekommendationer och beslut.


Till och med den 19 november bedrivs verksamhet som riktar sig till spelare födda 2005 och senare endast i form av träningar, alla matcher är uppskjutna. Verksamhet som riktar sig till äldre spelare pausar all verksamhet under denna period. Beslut är ännu inte fattat gällande Handbollsligan, SHE och de allsvenska serierna.


Vidare gäller att:

  • fysisk kontakt ska minimeras
  • undvik att resa med kollektivtrafik
  • träna utomhus om det går
  • Publiktaket om 50 personer ligger kvar

Observera att beslutet kan komma att förlängas eller skärpas ytterligare.


Vi väntar på beslut från Svenska handbollsförbundet kring hur steg 2 i USM ska spelas.


För Årsta Handboll innebär detta att samtliga matcher till och med den 19 november skjuts upp och att träningarna för senior-och juniorlag samt för Årsta Revolution ställs in. Individuell träning gäller under perioden. Övriga träningsgrupper bedriver träning som vanligt men vi vill påminna spelare, ledare och föräldrar om att det är allas ansvar att minska riskerna för spridning.


Vid träning gäller följande


  • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte komma till träning, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Blir man sjuk under träning ska man gå hem direkt. Har man någon i hemmet som är sjuk stannar man också hemma.
  • Händer ska tvättas före och efter träning, helst med handsprit. Byt om och duscha hemma. Dela inte vattenflaskor.
  • Undvik närkontakt som inte är en del av själva handbollen (inga stora kramkalas, sitt inte tätt vid samlingar osv). Försök undvika trängsel före och efter träningspass, använd separata in- och utgångar om möjligt. Stanna inte kvar i hallen längre än nödvändigt.
  • Så få personer som möjligt ska vistas i idrottshallarna vid träning förutom de som deltar eller hjälper till med handbollen (undantag kan göras om det absolut behövs för barn i de yngre lagen). Hämta och lämna helst utanför hallen.


Hjälps vi åt med detta minskar vi inte bara risken för smittspridning, utan också för nya och förlängda restriktioner. Ledare har rätt att avvisa spelare eller föräldrar från träningen om de inte följer anvisningarna.

 
SPONSORER
STÖD ÅRSTA
Bingo Stockholm - Alla hallar