SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÅRSTA HANDBOLL
F16 (2006)

Årsta AIK HF A-Flick /2006
Gruppbild Årsta/Sannadal, Telefonplanshallen.

Välkommen till Årsta AIK HFs F16 A-Flick (2006/07) säsongen 2022/23. Vi har två till tre pass i veckan. 

Och vi har inlett ett samarbete med Sannadals Sk och vi har lag i nivå 2 - 3 i A-flick och ett lag i F15. 

 
Träningstider 2022/2023
  • Måndagar kl 17:50-20:00 Kämpetorpshallen
  • Onsdagar kl 19:00-21:30  Telefonplanshallen
  • Torsdagar kl 18:30-19:30 Gym 

 

 
Kontakt
Samarbetsavtal med Sannadal A-Flick Nivå 2-3
2022-11-30 15:48
Samarbetsavtal Årsta- Sannadal A-Flick

Nu har vi äntligen fått godkänt av TK att få samarbeta fullt ut med Sannadal på A-Flick nivå. I vår första ansökan om samarbete avslog TK vår ansökan inför seriestarten. 

Nu har vi ansökt om ett samarbete en andra gång utifrån de förutsättningar som nu råder i lagen. Och TK handboll Öst har nu godkänt den ansökan. 

Så nu kan vi hjälpa varandra resten av säsongen 2022/2023. 

 

Vi hoppas samarbetet kommer ge oss ledare och spelare nya erfarenheter och härlig energi. 

Vi har haft en väldigt bra start på träningarna och nu ska det bli kul att få spela tillsammans i matcher också när vi fått nya kompisar. 

 

Lycka till med samarbetet.  

WOW VAD HÄNDE ? Järnvägen Cup, Hallsberg 2022
2022-06-01 13:49
Järnvägen Cup 2022 F15/F16

Vi har spelat Nyköping Cup,USM, Katrineholms Cup och nu Järnvägens Cup ihop med F05/06 eller F15-F16 hur man nu vill. 

Och vilket härligt gäng man fått coacha över, vi har flytta gränser och blivit bättre och bättre tillsammans för varje Cup vi spelat. 

Och Järnvägen Cup blev ju en cup vi kommer minnas länge hoppas jag. Det var sekunddrama,uddamåls vinster,straffräddningar, protestrykten om resultatet,regn,lerigt,kallt och solsken och en tuta som skrämde slag på alla deltagare.

 

På fredagen när vi hade installerat oss så landande vi på en Italiensk restuarang där vi fick chilla och hänga tillsammans och käka god mat. 

På lördagen hade vi 3 st matcher med allt var det innebär att spela utomhus och innför sista matchen var vi tvugna att vinna för att gå till A-Slutspel då var vädret som värst och det var svårspelat för båda lagen. 

Men med 3-4 min kvar och underläge lyckats vi hämta kraft genom lagets alla grymma individier och köra in i kaklet. All tänkbar taktik slängdes över axeln, taktikpärmen kastades ner i ledarväskan. 

Nu var taktiken "KÖR det handlar bara om inställning KÖR tjejer." BOOM vi vände matchen och trycker oss förbi med ett måls marginal. Inget för svaga hjärtan.

 

Lördagkvällen var fri för alla spelare de fick äta och göra vad de ville, men laget bestämde sig ändå för att att middag tillsammans och hänga tillsammans vilket är helt underbart för lagkänslan. 

Vi ledare höll oss undan så de slapp hänga med oss vi tog en egen middag på en kebabresturang utan såser till kebaben ??? Men det funkade för vi svävade på moln ändå. 

 

Söndag och kvartsfinal vi bor på hotell och får äta en grym frukost och sova gott. Uppladdningen kan inte bli bättre vi fick också en härlig sovmorgon.

 

Aningen slitna spelare efter tre tuffa matcher på lördagen mot grymt bra motstånd. Men inför kvartsfinalen hade vi tappat 3 st spelare pga av skador.  Men vi vägrade att vika ned oss pga av omständigheter som vi inte kunde påverka. Tjejerna och ledarena peppa varandra så vi nästan var övertaggade. 

Kvartsfinal Matchen mot Vadstena startar med ett högt tempo. Vi åker på några utvisningar och tappar lite kontakten resultatmässigt. Spelmässigt är vi med. Vi jobbar fruktansvärt hårt för varandra och det kändes lite oroligt ifall vi skulle orka hela matchen. 2:a halvek startar och vi är i underläge men vi hade mer att kräma ut. Vi kämpar,sliter och peppar varandra till den berömda tågtutan ljuder. Och när den ljuder har vi åter igen hämtat upp ett underläge och vägrat ge upp. Vild glädje utbryter ingen fattar någonting "Vi vinner och vi är i semifinal". Vi var fruktansvärt tunga att möta denna match det fanns inte många centimeter vi bjöd på utan kamp. Det gick nästan att ta på lagkänslan och stämning tjejerna hade byggt upp tillsammans en mäktig känsla att få känna. 

 

Semifinal Nu är vi bra slitna i kropp och knopp och min knopp och röst börja också ge upp. Men återigen försöker vi ge varandra den energin vi gett varandra under helgen, vi peppar, kramar om varandra, kör dubbla high fives med varandra och verkligen kramar ut det sista vi har kvar. Vi har ett bra självförtroende.

 

Vi är med i matchen från start och återigen är det tufft att göra mål på oss vi har bestämt oss ska ni vinna över oss ska ni få slita hårt. Vi ger inte upp. 

 

Vi är med in i halvtid 7-10 till Lidingö. Jag ser på spelarnas hur deras batterier tuggade på det röda märket för HELT SLUT. 

Vad säger man som coachen i det läget ? Jag vet inte, det var trötta huvuden men ändå en vilja att vända på resultatet fanns där, glöden i ögonen gnistrade, vi har en chans 3 mål är ingenting. 

 

Så vad säger man som coach? Jag sa " Kom igen nu tjejer, 3 mål är ingenting i handboll vi har 20 min kvar en halvlek. Vi har inget annat val än att ta ut oss till MAX och lite till. Det är helt okej att spy efter matchen" 

Precis så sliter vi oss igenom andra halvlek. Vi kastar åter igen coachpärmen och pressar oss till det yttersta. Vi tar ut målvakten och kör 7mot 5 och 7 mot 6 och vi gör precis allt vi kan göra. Men batterierna tog slut och Lidingö drog ifrån och vann matchen rättvist. Men de fick slita för sin seger. Grattis Lidingö.

 

Trots uttåget i semifinalen och efter en stunds vila och snack med varandra så bubblar det en känsla inom laget "Shit vilken turnering vi gjort tillsammans" och när besivkelsen över förlsuten lagt sig så är tjejerna och vi ledare sjukt stolta över vad vi presterat tillsammans. Den lagkänslan vi byggde upp på kort tid är svår att beskriva men vi var beredda kämpa tills den berömda Ladyn börjat sjunga. 

 

// Benny Stolt Coach

 

 

Referat: Djurgårdshof IK - Årsta AIK HF F15                                  
Äntligen seriepremiär
2021-09-29 08:28
Äntligen seriepremiär i Hjorthagshallen. Djurgårdshof- Årsta

Säg hej då till nedstängda matcher och träningar. Säg hej till härlig ungdomsidrott och match. Äntligen var vi igång igen efter många månaders väntan.

 
FÖLJ OSS
SPONSORER
Bingo Stockholm - Alla hallar
STÖD ÅRSTA