Hoppa till sidans innehåll

P14: Reflektion från USM

11 DEC 2019 12:54
Här kan du läsa mer om P14 matcher under steg 2!
  • Uppdaterad: 11 DEC 2019 12:54

I helgen spelade vårt P14 lag steg 2 i USM. Motståndet var för oss nya bekantskaper från olika delar av landet – Mantorp från Östergötland, Boden från Norrbotten, Skånela från Uppland och Skåre från Värmland. Förutsättningarna var klara och tydliga. I en rak femlagsserie så skulle de två första lagen gå vidare till steg 3. Efter fyra härliga kämpainsatser slutade vi tvåa i gruppen med tre segrar och en oavgjord - slagna av Skånela på målskillnad. Vi bjöds på spektakulära mål, tufft försvarsspel och några riktigt fina räddningar. Vi hade riktigt bra stämning i laget, alla killar tog sig ann uppgiften till 100% och prestationen måste ses som en riktig laginsats. Nu fortsätter vi träna på för att vara taggade till steg 3.

 

Första matchen mötte vi Mantorp från Östergötland. Efter en skakig inledning lyckades vi kämpa oss in i matchen. Ledning 8-7 i halvtid och i början av andra halvlek lyckades vi med effektiva kontringar rycka åt oss en fem målsledning. Sen blev det skakigt ett tag men det ordnade upp sig och vi lyckades vinna med 20-16.

 

I vår andra match mötte vi Boden från Norrbotten. Här var det aldrig något snack. Vi startade med femmans växel och hade ledningen med 4-0 efter fyra minuter. Sedan stabiliserades spelet något och i halvlek ledde vi med fem bollar, 12-7. I andra halvlek fortsatte vi trycka på och slutresultatet blev till slut med 27-15. Glädjande nog hade vi hela nio olika målskyttar.

 

Tredje matchen gick mot värdlaget Skånela från Märsta. Båda lagen gick in i matchen med två segrar i ryggen så det var läge för dramatik…och det blev det. Lagen följdes åt till 15 lika, men sedan tappade vi lite och drygt fem minuter kvar låg vi under med 20-17. Då var det dags för den riktiga Årstaandan att komma fram. Effektivt anfallsspel i kombination med tajt försvarsspel innebar att vi lyckades komma i kapp och slutresultatet blev ett rättvist 22-22.

 

När vi skulle in i sista matchen visste vi att vi var klara för avancemang, men det var inget vi snackade med killarna om. På andra sidan planen stod Skåre HK från Värmland. I denna match lade vi mycket fokus på försvarsspelet vilket också gav resultat. Tretton insläppta mål och 22 framåt. Härligt att avsluta med en seger till.

 

Summasummarum en mycket bra handbollshelg och nu laddar vi om batterierna inför steg 3. Kommer krävas hård träning fram till dess, för då vet vi att motståndet kommer bli ännu tuffare.

Tränarna P14
This is a mailto link

Skribent: Tuva Nilsson
Epost: Adressen Gömd

Instagram

Handbollsskola

Spela i Årsta

Facebook

 

SAMMARBETEN:

Dunross

PANITAS

Bingo Stockholm - Alla hallar

Stadium

Sporthuset

minisponsor

 

Postadress:
Årsta AIK HF - Handboll
Skeppsmäklargatan 1
12069 Stockholm

Besöksadress:
Skeppsmäklargatan 1
12069 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08813930
E-post: This is a mailto link