SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÅRSTA HANDBOLL

Extrastämma den 28 mars
2024-03-27 19:18

Ni har väl inte missat att det är extrastämma? Extrastämman hålls för att besluta om ändring av § 6 i stadgarna rörande verksamhets- och räkenskapsår. 

 

Det är ett digitalt möte kl. 18:00 - 18:30. Vill Du delta så anmäl dig till styrelsen@arstahandboll.se


Länk till mötet: 

Zoom

 

Mötes-ID: 868 7966 4511

Lösenkod: 1Qvqs6

 

2024-03-26 20:28
Ett glatt F14-gäng efter en tuff men rolig USM-helg.
 
Höjdpunkter från USM F14 steg 4A i helgen
2024-03-26 19:57

Årstas USM-lag i F14-klassen tog sig till steg 4A men mötte där starkt motstånd och gick tyvärr inte vidare till steg 5.

 

Istället säger vi grattis till arrangören Spånga HK som vann alla helgens matcher! Väl kämpat Årsta F14 som ändå avslutade på topp med en skön vinst! TACK till alla som stöttade laget!

 

Heja fram Årsta i USM F14 steg 4A i Smedshagshallen i helgen!
2024-03-20 13:29

Ta med trumma, flaggor, maracas och skyltar, och sätt på dig din snygga Årsta-hoodie, och heja fram Årsta i USM F14 steg 4A i helgen! Årsta möter Spånga HK, IFK Hammarö, Lödde Vikings HK och Önnereds HK i Smedshagshallen i Hässelby. 

 

Tiderna som Årsta spelar är:

 

Lördag kl. 14:00 och kl. 16:30, och söndag kl. 09:00 och kl. 11:40. 

 

Hoppas att vi ses där!

 

Forza Årsta!!

 

https://www.profixio.com/app/leagueid15201/category/1145081/group/3332159

Silverpeng i Sundsvall Cup!
2024-03-19 12:45

Årsta AIK:s F12-lag plockade med sig en silverpeng hem ifrån Sundsvall Cup 2024 rapporterar ledarna för laget. Laget har gjort en imponerande insats genom hela turneringen. Med ett fantastiskt fokus, en enorm vilja, och med glädje, tog de sig hela vägen till final.

 

Laget inledde cupen redan kl. 8:00 på lördagsmorgonen med en övertygande vinst mot Kramforsalliansen (15-10), följt av ytterligare en seger över Härnösands HK 2 (17-6). All heder åt Härnösands andralag som tvingades spela i en äldre åldersgrupp. De var tekniskt väldigt duktiga, men det är svårt att spela mot ett lag som är två huvuden längre och ett par kilo tyngre, säger Jerry Johansson, tränare i Årsta F12.

 

Årstas framfart fortsatte under lördagen med ytterligare en vinst mot Strands IF (13-10). Segern mot Strands innebar att laget slutade etta i gruppen och som grädde på moset fick en välförtjänt sovmorgon.

 

I kvartsfinalen ställdes laget mot Edsbyns IF Handboll där de återigen visade prov på ett strålande försvarsspel, och tog hem segern med 12-4. I semifinalen mötte Årsta Hegra IL från Norge, där de genom ett magnifikt försvarsspel stressade sönder Hegra och slutligen vann med 14-8, vilket säkrade en finalplats.

 

I finalen ställdes Årsta mot Härnösands HK 1. Båda lagen öppnade matchen nervöst. Härnösand hade under gruppspelsmatcherna visat att man är ett kontringsstark lag med ett väldigt offensivt försvarsspel. Årsta hade kommit till final till stor del på sitt kompakta och fysiska försvarsspel och breda anfallsspel.

 

Till slut kopplade Härnösand greppet om matchen genom sitt fina passningsspel och skärpa i avsluten och kunde rycka. Årstas målvakt Ebba Erik Wiberg storspelade, men gör man inte mål på sina chanser så blir det tufft att vinna. Efter 30 minuters spel så stod det klart att Härnösand vunnit rättvist med 14-6. Ebba Erik Wiberg utsågs till matchens lirare i Årsta.

 

- Tyvärr fanns inte kraften kvar i vare sig ben eller fokus. Vi blev stillastående och tappade skärpan i avsluten, hade vi fått bollen på mål så hade siffrorna sett lite bättre ut. Vi gjorde onödigt många tekniska fel, men Härnösand är ett fantastiskt duktigt lag. De vann för att de var bättre, stort grattis till dem, de var otroligt duktiga, säger Jerry Johansson, tränare.

 

- Vi är otroligt stolta över våra spelare och vad de har uppnått, säger Ebba Martinsson, tränare, efter finalen. De har visat en sådan glöd och vilja och en otrolig laganda genom hela turneringen. Vi är så stolta!

Årsta vidare till steg 5 i USM F16!
2024-03-19 08:32

Efter ett mycket lyckat arrangemang i helgen gick Årsta AIK och Skövde HF vidare till finalsteget i USM för F16! Stort grattis till alla spelare och ledare och tack till alla som engagerat sig och gjort arrangemanget möjligt, och TACK publiken för att ni hejade så bra!!

 

Finalsteget, steg 5, spelas i IFU Arena i Uppsala den 26-28 april. De åtta lag som då möts för att göra upp om medaljerna i USM F16 är Skövde HF, Årsta AIK, HK Aranäs, IK Sävehof, Skånela IF, VästeråsIrsta HF, Önnereds HK och IFK Tumba HK. Riktigt roligt med flera Stockholmslag!

 

KOM TILL UPPSALA OCH HEJA!

 

FORZA ÅRSTA!

 

Allt om USM på Svenska Handbollsförbundets hemsida: https://www.svenskhandboll.se/handboll-i-sverige/usm-2023-2024

Glöm inte påsklovshandbollen - sista anmälningsdag 20/3!
2024-03-12 14:58

Glöm inte att anmäla till påsklovslägret! Alla barn är välkomna, även från andra klubbar! Sista anmälningsdag är 20/3. Anmälan görs här på hemsidan. 

Årstaiternas HK
Bragden i Högdalshallen
2024-03-11 15:31, Årstaiternas HK
Vilket gäng! Tack för ett underbart minne Emelie, Jelina, Lina, Ellen, Moa, Maia, Viola, Vendela och Nicole!

En helt vanlig söndagskväll i Högdalshallen för damerna Div 3 öst. En match mellan 5:an Årstaiterna och 6:an Silwing.

 

Så varför kvalificerar sig just denna match in på bragdbarometer?

USM i hallen! Alla till hallen!
2024-03-07 17:28

Kom och heja fram Årsta!

 

Nästa helg, den 16-17 mars, står Årsta som arrangör för USM F16 steg 4. Vi gästas av följande lag, som vi alltså gör om om finalplatsen med:

 

Skövde HF

Eskilstuna Guif IF

Eslövs IK

Torslanda HK

 

Vi hoppas att så många som möjligt kommer och skapar stämning i vår fina hall!

 

Forza Årsta!!

Filip Almqvist - ny fystränare i Årsta
2024-02-29 17:19
Filip Almqvist. Foto: Pär Ahrling, Handboll i fokus

Årsta AIK hälsar Filip Almqvist välkommen som ny fystränare för Dam A och DJ Utveckling!

 

Filip, vem är du och vad har du för bakgrund som tränare/fystränare?

Jag har idrottat i hela mitt liv, som liten alltifrån fotboll, tennis och hockey. Hockeyn var första idrotten jag utövade på elitnivå, vilken jag sedan lämnade när jag började som running back i amerikansk fotboll, även det på elitnivå, med ett SM-guld och ett EM-brons i bagaget. Efter en avsliten hälsena i vuxen ålder, började jag istället ta upp styrketräning och cykla mountainbike i utmanande terräng. Ett av de roligaste loppen, som jag kört några år i rad är Siljan 100, 16 mil terräng.


När min dotter, Tova, började spela handboll som sjuåring, var det helt naturligt att gå in och hjälpa till som ledare. Vartefter de växte, såg jag behovet av en bra grund av de olika träningskvaliteterna - bålstyrka, stabilitet, rörlighet, balans och spänst - och då gick jag in på riktigt som fystränare. Under många år höll de sig skadefria längre än flera av sina jämnåriga. Till en början använde jag mig av erfarenheterna från min egen idrottsutövning, men sedan valde jag att både gå ledarskapskurs och PT-utbildning, samt kortare kurser efter det.


Att som fystränare få följa utvecklingen med Skuru FA och ta SM-guld 2023, tillsammans med Staffan Sandahl och Akhila Söderberg, är ett av mina härligaste minnen som fystränare.


Min ledarstil är positiv och peppande, och jag värdesätter att få spelarna att förstå varför de ska göra en viss sak. Genom att själv visa utförande och vara med aktivt och förklara, får jag ofta ett högt engagemang bland de som jag får möjlighet att coacha. 

 

Vad har du för tankar kring ditt nya uppdrag som fystränare för Dam A och DJ?

Det ska bli roligt och utmanande att möta ett helt nytt gäng i en för mig helt ny klubb. Det ska bli spännande att se nuvarande status på de här två lagen, och se vilket steg i utvecklingstrappan de befinner sig i. Mitt mål är att få dem att förstå mitt grundtänk kring träning, så de själva kan vara med och driva sin utveckling framåt mot målen.

 

Varför är det så viktigt med fysträning?

Enligt mig är fysträningen central för att både uppnå profilkraven inom sporten, men samtidigt oerhört viktig för att minska skaderisken, då stora krav ställs på kropparna för en handbollsspelare. 

 

Har du några favoritövningar?

Jag föredrar komplexa övningar som engagerar många muskelgrupper och rörelse över flera leder, ibland även olika rörelseriktningar. En av favoriterna är marklyft, den tillhör en av basövningarna som ger en god grundstyrka.

 

Vad behöver handbollsspelare specifikt tänka på när det gäller fysträning?

Jag tycker att det är viktigt med en bra grundfysik, men även att förstå sin träning, syftet med det som görs.

 

Vad är bästa uppladdningen inför ett fyspass enlig dig?

Att man är utvilad, har fyllt på med energi och är mentalt redo för träning

 

Och vilken musik är egentligen bäst att träna till?😊 

Om gruppen vill bestämma vilken musik de vill ha, får de göra det, det som ger dem energi. Själv väljer jag musiktyp efter vilken typ av pass jag kör. Jag har olika beroende på om det är ett längre uthållighetspass eller om det är intensiva intervaller. 

Sändningar på HandbollPlay
Nyheter från våra lag
P12 (2011), 25/03 17:30 
Årstaiternas HK, 15/03 15:21 
Årstaiternas HK, 11/03 15:31 
 
FÖLJ OSS
SPONSORER
Bingo Stockholm - Alla hallar
STÖD ÅRSTA